- hirdetés -

Idén negyedik alkalommal indult útjára a Dobozba zárt szeretet kezdeményezés, a mostani akció azonban eltért az eddig megszokottól. 700 doboz ajándékot adtak át a december 20-i ünnepség keretében.

Több egyesült összefogásával valósult meg az idei kezdeményezés, többek között az SOS Gyermekfalu adta a kezdeményezés ötletét, hisz idén költöztek Orosházára, ezzel szerettük volna köszönteni őket – tudtuk meg Karácsonyi Beáta főszervezőtől. Ám az elképzelést továbbgondolva, másik négy egyesületet, intézményt is bevontak a kezdeményezésbe; a Vadvirág Esély Klubot, a Családok Átmeneti Otthonát, a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületét, és a Máltai Szeretetszolgálatot. Az ő látókörükbe tartozó gyerekeknek készültek az ajándékok, így több száz gyermeket, családot karoltak fel, összesen 700 doboz telt meg vasárnapra ajándékokkal.

Érezhető volt a szeretet

– Számomra is meglepő volt, hogy mennyire pozitívan fogadták a kezdeményezésünket. Nagyon sokan mellénk álltak, számlálatlanul érkeztek a dobozok, gyűltek az ajándékok a gyűjtőpontokon. Nemcsak a helyiek, hanem a környező települések óvodái, iskolái és mellénk álltak, és érkeztek a doboznyi ajándékok, érezhető volt a szeretet, amit áradt az emberekből – emelte ki Karácsonyi Beáta.

Mosoly az arcokon - elérte célját a kezdeményezés Fotó: Kecskeméti Krisztina
Mosoly az arcokon – elérte célját a kezdeményezés (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Vasárnap izgatott gyermekekkel és szüleikkel telt meg a művelődési ház színházterme, több mint ötszázan jelentek meg az eseményen. Az ajándékok kiosztása előtt műsorral kedveskedtek a szervezők. Pusztai Krisztina mesével, Bánfi Bendegúz verssel, a Vadvirág Esély Klub és az SOS gyermekfalu karácsonyi műsorral készültek, Budapestről érkezett a Zurgó együttes, és Béres Enikő tanítványai, a Starlet énekcsoport is a színpadra állt.

– Nagyon sok munka, nagyon sok önkéntes eredménye a mai nap, de megérte, nehéz szavakkal kifejezni, hogy kezdeményezésünkkel ennyi gyermeknek tudtunk örömet szerezni. Elindultunk egy úton, amit mindenképpen folytatni szeretnénk, vannak már elképzeléseink, de ez maradjon egyelőre meglepetés – zárta beszélgetésünk végén Karácsonyi Beáta.

Gyopárosfürdő hatszáz fürdőbelépőt ajánlott fel, amit a gyerekek a nyár folyamán használnak fel. Az Orosházi Rotary Club több mint 82 ezer forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez, amit az adventi gyertyagyújtások alkalmával a segítő szándékú emberek adtak össze, ebből az összegből mintegy 45 család számára állítottak össze élelmiszercsomagot, amiket még az ünnepek előtt eljuttatnak. A szervezők köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik valamilyen módon támogatták a kezdeményezésüket, ezáltal több száz gyermek karácsonyát tették még boldogabbá.

A rendezvény fő támogatói: Petőfi Művelődési Központ, Végső Állomás, Orosházi Rotary Club, Makula Győző, Orosháza-Gyopárosfürdő, Orosházi Média Kft, Retro Corner.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.