- hirdetés -

Már több helyen is árulják a vágott fenyőket a városban. De melyik a számunkra megfelelő fa? Hogyan tároljuk az ünnepig? Többek között erre kerestük a választ.

A karácsony elképzelhetetlen a feldíszített fenyő nélkül. A fa feldíszítése nem csak családi program, de az ünnep szerves részét képezi. Már kivonultak a fenyőárusok a piactérhez, de idén már a városháza mellett is árulnak fenyőket.

– Nincs rossz fenyő, csak az ízlések különbözőek. Talán a nordmanfenyő amelyik nem annyira hullajt, mint az egyéb fajták. Van aki azt tanácsolja, hogy a lucfenyőt érdemes megvásárolni, hiszen annak nagyon intenzív és finom illata van, az ezüstfenyő pedig szép terebélyes. Nem lehet melléfogni, mindegyiket ajánlom – fogalmazott Kuti Dóra, fenyőárus.

A fenyők ára a fajtájuktól függ. A lucfenyő darabjáért már 1500 forinttól is hozzá lehet jutni, az ezüstfenyők 3000 forint körül mozognak, a nordmanfenyők 5000 forinttól kezdődnek.

Az árusok fagyöngyöket is forgalmaznak, melyet ággal együtt árulnak, ennek az ára mindenhol egységesen 400 forintba kerül, viszont rendkívül kreatívan felhasználhatjuk mindenféle karácsonyi díszítéshez.

Alaposan nézzük meg, milyen fát veszünk! (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Alaposan nézzük meg, milyen fát veszünk! (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nyilvánvaló, minél korábban érünk ki a vásárra, annál nagyobb a választék és a szebb darabok közül válogathatunk, ráadásul olcsóbbak is. Miután megvettük a fát, nem mindegy hogy hol tároljuk, mielőtt feldíszítjük. Érdemes egy kicsit lenyesni az aljából, majd vízbe mártani a törzset, melyet később a fenyő talpba helyezünk. Ha emellett hűvös helyre is tesszük, hetekig eláll anélkül, hogy vesztene szépségéből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.