- hirdetés -

Szépen feldíszített terem, klasszikus és latin táncok, valamint finom vacsora várta mindazokat, akik ellátogattak december 12-én a Székács iskola dísztermébe. Itt rendezték meg ugyanis a Felnőtt tánciskolások 30. jubileumi bálját.

Az idén 15 éves tánciskola évente két alkalommal szervez bálat. A legutóbbi áprilisban volt. A mostani bálon a tánciskola jelenlegi hat csoportjának mintegy 90 tagja mutatta meg a közönségnek, hogy milyen táncokkal ismerkedett meg, és mit tanult az elmúlt 10 hét alatt. A bemutató előtt Kovács Péter Dávid önkormányzati képviselő – aki maga is évek óta részt vesz a tánctanfolyamokon –, illetve Antali Zoltán táncpedagógus köszöntötte a megjelenteket, s mondott ünnepi beszédet.

Antali Zoltán 2017 tavaszán ünnepli azt, hogy ötven éve része életének a tánc Fotók: Rajki Judit
Antali Zoltán 2017 tavaszán ünnepli azt, hogy ötven éve része életének a tánc (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

– Ez a városban és a környéken is egyedülálló esemény, ugyanis ritkaságnak számít, hogy a tánciskola egy tanfolyam végén ilyen színvonalas bálat tartson – hangsúlyozta az OrosCafénak Antali Zoltán, aki rengeteg tapasztalattal a háta mögött egymaga fogta össze, szervezte meg az idei bálat is. – A tánc örömforrás mindenkinek, nekem is az volt és az is marad. Már 48 éve élek a tánc világában. Ez egy kellemes, kulturált kikapcsolódási forma a testnek és a léleknek egyaránt, mely egyáltalán nincs korosztályhoz kötve – tette hozzá.

Akiket összeköt a tánc

A lelkes táncosok az est folyamán egy western hangulatot idéző meglepetéstánccal is készültek, ami nagy sikert aratott, csakúgy mint a többi bemutatójuk. A mintegy másfél órás műsort vacsora, torta és tűzijáték is követte. A rendezvény ideje alatt Csepregi Róbert biztosította az élőzene ritmusos dallamait.

– A műsor végén a táncosokkal körös-körül felálltunk, és kéz a kézben angol keringőt táncoltunk, mely momentummal az összetartozásunkat kívántuk jelképezni – emelte ki az iskola táncpedagógusa.

A tánciskola jelenlegi tagjait a sokszínűség jellemzi. Egyaránt vannak közöttük kezdők és különböző szintű haladók. A korosztály is igen vegyes, hiszen van, aki 20-as, van, aki 60-as éveiben jár. A különböző korú táncosok között nemcsak orosháziak, hanem például csorvásiak, békéscsabaiak vagy épp mezőhegyesiek is vannak, akik az elmúlt néhány héten keresztül hetente egy alkalommal gyűltek össze a tánciskola falai között, hogy megtanulják az alaplépéseket, illetve tovább fejlesszék tánctudásukat.

– Van négy pár, akik a kezdetektől fogva velünk vannak, ők már a 30. tanfolyamon vannak túl, tehát 15 éve táncolnak – emelte ki Antali Zoltán.

A táncosok a szombati esemény után rövid pihenőt, illetve “Táncosok és barátaik” címmel év végén közös szilveszteri összejövetelt tartanak. Következő év februárjában pedig új tanfolyam indul, ahová régieket és újakat, kezdőket, illetve haladókat egyaránt várnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.