- hirdetés -

Éppen csak nem volt fagy advent harmadik vasárnapján, ennek ellenére megtelt a főtér ünneplőkkel. Rohamtempóban közeledik a karácsony.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk: advent vasárnapjának délutánján megmozdul a város. Elsőként a gyertyagyújtások szervezői érnek a főtérre, az Oros-haza Baráti Kör és a Rotary Club Orosháza tagjai pakolják a sátrakat, készítik elő a forró tea és a forralt bor főzéséhez szükséges eszközöket, a művelődési központ technikusai pedig szerelik a színpadi technikát. Előkészítik a gyertyát is, hogy minden stimmeljen a gyertyagyújtáson.

Aztán nem sokkal 17 óra előtt amolyan varázsütésre megtelik a tér ünneplőkkel és kezdődik az ünnepi műsor. Amit most a Vörösmarty Mihály általános iskola kisdiákjai indítottak.

Dalban és zenében ünnepeltek a vörösmartys diákok (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Dalban és zenében ünnepeltek a vörösmartys diákok (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

 

Csodás énekeket, szavalatokat hallhattunk, a legkisebbek pedig furulyán játszottak karácsonyi darabokat.

Szánjunk időt családunkra, szeretteinkre, egymásra

A megjelentekhez Koszorús Oszkár helytörténész, Orosháza díszpolgára szólt az öröm vasárnapján.
– A világító gyertyák hetenkénti növekedése jelenti mindnyájunknak a növekedő fényt, várva, hogy karácsonyra díszbe öltöztessük szívünket, lelkünket és otthonainkat is. Rendezzük el dolgainkat, teljesítsük kötelességeinket, gondolatainkban és szívünkben is nyugalmat találjunk!

Töltse be lelkünket a szeretet, a lélek oxigénje, ami mindnyájunk számára fontos és gyógyító erő!

Összezavarodott, válságoktól terhelt, nyugtalan világunkban is őriznünk kell a keresztyén civilizáció értékeit, ez ad nekünk európaiaknak és magyaroknak lelki tartást, békét és nyugalmat. Kicsit álljunk meg, csendesedjünk el, figyeljünk oda, szánjunk időt családunkra, szeretteinkre, egymásra. Töltse be szívünket, lelkünket a közelgő karácsony tiszta öröme, békessége és bensőséges hangulata! Várakozzunk a karácsony szent misztériumára, örömére – fogalmazott Koszorús Oszkár.

Koszorús Oszkár, a lánglobbantó (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Koszorús Oszkár, a lánglobbantó (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Ahogy az lenni szokott, a szónok meggyújtotta a gyertyát, a tömeg pedig nekilátott a zsíroskenyér/forró tea/forralt bor elfogyasztásának.

Közben előkészült a második fellépő társulat is. Az operaház művészei adtak Karácsonyi álom címmel zenés műsort. A színvonal kiváló volt, kimondottan népszerű és ismert darabokat játszottak. Kár, hogy az emberek többségét ez nem érdekelte…

A főtéren egyébként egész héten délután nyitva van a karácsonyi falu, válogatott finomságokat lehet kapni, és a korcsolyapálya is várja a szórakozni vágyókat.

A negyedik gyertyát december 20-án, 17 órakor gyújtják, részletes program itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.