- hirdetés -

Komplex program valósult meg az elmúlt hónapokban a mezőkovácsházi kistérség egészségfejlesztése érdekében.

Illett a kulcs a zárba – így összegzett Varga Gusztáv konzorciumvezető, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása elnöke a Kulcs egy jobb élethez! projekt zárórendezvényén. Európai uniós támogatás segítségével – az eredeti vállalásokat túlteljesítve – segítő kezet kaptak mindazok, akik az egészségmegőrzés, az életmódváltás mellett döntöttek.

Komplex emberi erőforrás-felzárkóztatási programot fejlesztett ki a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása és konzorciumi partnere, a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány. A legfőbb cél a humánerőforrás-fejlesztés volt, az eszközei pedig többek közt szűrések, tanácsadások, egészségfejlesztési rendezvények, a képzési rendszer fejlesztése, internetes állapotfelmérő kidolgozása, szemléletváltást segítő kampányok.

A kistérség speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel adtak lehetőséget a változtatásra Dél-Békés valamennyi településére eljutva. Életmódváltásra ösztönözték az itt élőket, információközléssel, egészségneveléssel, készségfejlesztéssel – az eredmények tükrében: hatékonyan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.