- hirdetés -

Folytatja a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést a Fidesz, mert az a kormánypárt álláspontja szerint nemcsak veszélyes, de jogtalan és értelmetlen is. A kezdeményezést már több mint egymillióan írták alá.

A dél-békési választókerület vendége volt szerdán Dr. Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Battonyán tartottak sajtótájékoztatót a bevándorlás helyzetéről, a kormány eddigi eredményeiről, majd pódiumbeszélgetést is szerveztek. A sajtótájékoztatón elhangzott, a Fidesz-frakció továbbra is folytatja az aláírásgyűjtést a kötelező betelepítési kvóta ellen, egészen addig, míg az unió vissza nem vonja azt. Dr. Szabó Zsolt kiemelte, nagy erő van abban, hogy egyre több ország fogadja el a magyar gondolatokat, javaslatokat.

Az országhatárokat megvédjük – hangsúlyozta Simonka György. A Fidesz Békés Megyei Választmányának elnöke, Dél-Békés országgyűlési képviselője kiemelte, ha szükséges, Magyarország meghosszabbítja a határzárat.
– Megakadályozzuk, hogy bárki be tudjon jönni hazánkba ellenőrizetlenül, meg kell védenünk az itt élők biztonságát.

Elhangzott, Dél-Békésben eddig mintegy 30 ezren írták alá a kötelező betelepítési kvóta elleni petíciót, és bíznak abban, még sokan támogatják majd a kezdeményezést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.