- hirdetés -

Allergénmentes italokat kóstoltak és régi holmikból újat készítettek a gyerekek múlt szombaton.

Megunt, kinőtt, tönkrement pólókkal, tűvel, cérnával és ollóval érkeztek a résztvevők az Ond utcai Diáktanyába szombaton – textilékszer készítő műhely keretében próbálhatták ki kreativitásukat. Az Orosházi Gyermek- és Ifjúság Önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán szervezte meg programját: a Textilőrület címet viselő rendezvényen sorra készültek a szebbnél szebb nyakláncok és karkötők a kiselejtezett pólókból.
– A klasszikus újrahasznosítási módszereken túl valami újat szerettünk volna megmutatni a résztvevőknek. Ezt a módszert a későbbiekben bármikor alkalmazhatják. Saját készítésű textilékszereikkel színesíthetik megjelenésüket, megajándékozhatják barátaikat, családtagjaikat, vagy iskolai, munkahelyi kirakodóvásárokon, online piacokon értékesíthetik is ezeket – tudtuk meg Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referenstől.

Mintegy harmincan vettek részt a rendezvényen, korosztálytól függetlenül (Fotó: GYIÖK)
Mintegy harmincan vettek részt a rendezvényen (Fotó: GYIÖK)

A programot a DALI-ÁS Klub Közhasznú Egyesület soron következő klubfoglalkozása színesítette. Az ételallergiás gyerekeket segítő szervezet allergénmentes forró italokkal várta az érdeklődőket. Készült forró almapuncs, diétás forrócsoki és ízletes gyógyteák: a kedvenc természetesen a forró csoki volt. A cél most is, mint mindig, az volt, hogy a sorstársak megoszthassák egymással receptjeiket, tapasztalataikat, kicsit kizökkenjenek a hétköznapokból, és az ételallergiával járó nehézségek mellett se érezzék magukat egyedül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.