- hirdetés -

Orosháza az elmúlt hetekben javában készült az adventi időszakra, hogy meghitt várakozásban és karácsonyban lehessen része minden orosházinak, és a városunkba érkezőknek. Vasárnap fellobban az első gyertya lángja a közös adventi koszorún.

Orosháza belvárosa, Szentetornya és Rákóczitelep központi része is ünnepi fénybe borul vasárnap, az első adventi gyertya meggyújtásának pillanatában – a fényfüzérek már a helyükön. A hatalmas, 7 méter magas ezüstfenyőt szerdán állították fel a főtéren, és csütörtökön már fel is díszítették. A fenyő egy felajánlásnak köszönhetően ékesíti vízkeresztig a városközpontot.

Feldíszítették az ezüstfenyőt (Fotó: Rajki Judit)
Feldíszítették a szép ezüstfenyőt a főtéren (Fotó: Rajki Judit)

Az óriási adventi koszorú is készülőben, teherautónyi fenyőgallyból építik, új díszekkel díszítik az Oros-haza Baráti Kör tagjai. Az idén türkiz és pezsgőszínű szalagok kerülnek a koszorúra – ezekre szavazott a többség. A Petőfi Művelődési Központ több programot is kínál az adventi időszakra. Vasárnap, délután 3 órakor megnyílik a mézeskalács kiállítás, egészen december 6-ig gyönyörködhetünk a nagyváradi és orosházi mézeskalácsosok munkáiban.

A négy gyertya közül az elsőt november 29-én, vasárnap 17 órakor gyújtja meg Szalkay Róbert református tiszteletes. Közreműködnek az református iskola tanulói, majd az Áldás együttes műsora zárja a programot. Természetesen lesz idén is Mikulás-futás – gyülekező a főtéren december 4-én, pénteken, 17 órakor. Nevezni egy Mikulás-csomaggal lehet az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnál.

Készülődik tehát a város, az utolsó simításokat végzik a szervezők – az önkormányzat, annak cégei, intézményei, több civil szervezet összefogásából valósulnak meg idén is az adventi programok. A négy ünnepi vasárnapon több ezer adventezőt várnak a karácsonyi vásárt is kínáló főtéren.

Érdemes az OrosCafé programajánlóját figyelemmel kísérni – hírül adjuk, mikor milyen program lesz. Tájékozódhattok az Oros-haza Baráti Kör honlapjáról is, ide kattintva.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.