- hirdetés -

Minden kép tükröz valamit. A szelfik nem mindig a valóságot adják vissza, hanem egy álomvilágot, amilyennek a készítői látszani akarnak. Tóth Tamás Sándor “Selfie” című vándorkiállítása a mögöttes tartalmat próbálja megfejteni, erős társadalomkritikával.

Valószínű mindenki látott már szelfit, aki legalább 2 percet eltöltött valamely internetes közösségi oldalon. Ezek a képek mindenkiből kiváltanak valamiféle érzelmet, sokan kutatják, hogy a szelfizés milyen problémákat okoz, melyről több internetes hírportálon is olvashatunk.

Tóth Tamás “Selfie” című kiállítása olyan társadalmi problémákra igyekszik rávilágítani, amik a szelfizőket körülveszik: gyermekéhezés, bántalmazás, szegénység. Az ötletgazda szerint ezek a képek ugyanis nem sűrűn fedik a valóságot. Az ilyen fotókon mindenki próbál valakinek látszani, valamit mutatni akar, ami nem biztos, hogy rá jellemző.

A kiállítás egy görbe tükröt mutat a jelenlegi online társadalomnak, megpróbálja felhívni a valós problémákra a figyelmet. A megnyitó december 5-én, 16 órakor lesz a művelődési ház színháztermi előterében, köszöntőt mond: Faragó András, a Budapesti Operettszínház színművésze, és Pusztai Lajos, a művelődési ház igazgatója. Közreműködik: Németh György Attila joghallgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.