- hirdetés -

Szerdán beemelték a helyére, a napokban díszítik, hogy az első advent vasárnapjára teljes pompájában állhasson – Orosháza karácsonyfája.

Hatalmas daru, rendőrautó, óriási fenyő. Ez a kép fogadta szerda délben a Kossuth utca – Rákóczi utca kereszteződésében az arra járókat. A város karácsonyfája teljes mértékben felajánlásoknak köszönhetően ékesíti a főtér-rendezvényteret: civilek adták, hozták, adták hozzá a darut és emelték be a fát.

Gyönyörű ezüstfenyő - köszönet a felajánlónak (Fotó: Rajki Judit)
Gyönyörű ezüstfenyő – köszönet a felajánlónak (Fotó: Rajki Judit)

Egy gyönyörű ezüst fenyőnk lesz idén, melyet a napokban díszítenek fel, így az első adventi vasárnapra, november 29-ére már hangulatos eleme lesz a főtérnek. A fenyő egyébként 7 m magas, a földben 1,60 m-re van leásva egy 30 cm átmérőjű betoncső foglalatban. A fa termete miatt – hogy biztosan álljon – le kellett másfél métert vágni az aljából, és tovább kopaszítani, hogy biztonságosan tartson.

A felállítás során kisebb komplikációk léptek fel, a fa majdnem kiugrott a helyéről, de a daru végül sikeresen megtartotta. Nem lett tehát semmi baj, a fenyőfa nagy, szép, és a mindenki örömére áll a következő hetekben a belvárosban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.