- hirdetés -

Kellemes hangulatú kikapcsolódást nyújtott a szombat esti kórustalálkozó, ahol a vegyeskarok zengő hangjait elismerő tapsözönök kísérték.

Egyházi és világi dallamok csendültek fel három kórus több mint 45 tagjának előadásában november 21-én a művelődési központ Szokolay Sándor termében. A Szokolay Bálint Madrigál Kórus és karnagya, Mosolygó Miklós idén is megszervezte a már hagyománnyá váló kórustalálkozóját, mely számos támogató közreműködésével jött létre. A városvezetés nevében Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. – Kodály Zoltán az emberi hangról azt mondta, mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszerünk, e szépséges hangszer csendül fel három kórusnak köszönhetően – mondta Dávid Zoltán.

A helyi kórus, miként tavaly is, olyan énekkarokat hívott meg, amelyeknél korábban már felléptek: idén a csíkszentkirályi, valamint a hódmezővásárhelyi kórus érkezett a kórustalálkozóra. Az énekkarok közötti jó kapcsolatot tovább erősítette a kölcsönös ajándékozás, aminek a szombat esti műsor végén lehettünk tanúi.

A Csíkszentkirályi Szent István Egyházi Kórust Domahidi-Vaszi Zalán vezette (Fotó: Melega Krisztián)
A Csíkszentkirályi Szent István Egyházi Kórust Domahidi-Vaszi Zalán vezette (Fotó: Melega Krisztián)

–  Lélekemelő és boldogító volt ez az este, és nagy örömömre szolgál, hogy igen szép számú közönség érkezett a hangversenyre – mondta Mosolygó Miklós, a Szokolay Bálint Madrigál Kórus karnagya.
Az orosházi énekkar heti kétszer gyakorol a művelődési ház falai között. Legutóbb a zene világnapján adtak hangversenyt. A szombati kórustalálkozón többek között Szokolay Sándor által komponált műveket énekeltek. A 17 tagú énekkar egyébként azt tervezi, hogy karácsonyi estet tartanak december 19-én, a katolikus templomban.

A másfél órás kórustalálkozót a három kórus valamennyi tagjának közös éneke zárta.

A Hódmezővásárhelyi Városi Vegyeskart 1946-ban Steiner Béla alapította, akinek egyik művét is előadták a szombati rendezvényen. A vegyeskar 1986-ban Pro Urbe díjat kapott. Jelenlegi karnagyukkal, Búza Andrással 2007 óta dolgoznak együtt.
A Csíkszentkirályi Szent István Egyházi Kórus mindig énekel a Szent István templom búcsúünnepén. Karnagyuk, a templom kántora, Domahidi-Vaszi Zalán vezeti az erdélyi énekkart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.