- hirdetés -

Dél-Békés településein eredményesen gyűjtik az aláírásokat a kötelező betelepítési kvóta ellen. Jelentős az érdeklődés, a Fidesz petíciójához Orosházán is sokan csatlakoztak.

„Védjük meg az országot!” – Ez az elnevezése annak a petíciónak, melynek keretében múlt szerdán indított országos aláírásgyűjtést a Fidesz. A kormánypárt arra kér mindenkit, mondjon nemet a migránskvótára. Brüsszelben, az Európai Bizottság minden uniós tagállamnak kötelező számot írna elő a migránsok befogadására. A javaslat lényege, hogy az Európába betelepülőket arányosan osztanák el az unió tagországaiban. Ez Magyarország esetében akár 75 ezer főt is jelenthet.

– A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, az érvényben lévő szerződések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni egy olyan megoldást, amit mi nem akarunk. Értelmetlen is, mert amellett, hogy nem oldja meg a bevándorlók elhelyezését, meghívót jelent további milliók számára. A kötelező betelepítési kvóta rendkívül veszélyes is, mert fokozza a terrorveszélyt és a bűnözést, emellett veszélyezteti kultúránkat és alapjaiban formálhatja át Európa gazdaságát – emelte ki Simonka György országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy térségünk is közvetlen érintett lehet a migrációs válságban, hiszen ma már Románia felől érkeznek a migránsok.

Zalai Mihály megyei közgyűlési elnök, Simonka György országgyűlési képviselő és Fejes Róbertné alpolgármester kedden is gyűjtötte az aláírásokat a piactéren (Fotó: Takács Csaba)
Zalai Mihály megyei közgyűlési elnök, Simonka György országgyűlési képviselő és Fejes Róbertné alpolgármester kedden is gyűjtötte az aláírásokat a piactéren (Fotó: Takács Csaba)

A Fidesz az év hátralévő részében igyekszik minél több embert elérni, a cél az egymillió aláírás. A tiltakozás eredményét eljuttatják Brüsszelbe, a magyar érdekekért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.