- hirdetés -

Brüsszel kvótarendszere a Fidesz számára elfogadhatatlan – országosan egymillió aláírást gyűjtenének, hogy fellépjenek a migránsok Magyarországra telepítésével szemben.

Brüsszelben, az Európai Bizottság minden uniós tagállamnak kötelező számot írna elő a migránsok befogadására, a javaslat lényege, hogy az Európába betelepülőket arányosan osztanák el, az unió tagországaiban. Ez Magyarország esetében akár 75 ezer főt is jelenthet.

A kvótarendszerrel a Fidesz nem ért egyet, a kormánypárt úgy véli, a betelepítési kvóta jogalap nélküli, ellentétes nem csak Magyarország, hanem az egész Európai Unió érdekeivel. Ezért indították el az aláírásgyűjtést – aktivistáik szombat óta Orosházán is megtalálhatók a közterületeken.

Támogatjuk a kormányt, minél több aláírást szeretnénk gyűjteni - fogalmazott Horváth József önkormányzati képviselő (Fotó: Rajki Judit)
Támogatjuk a kormányt, minél több aláírást szeretnénk gyűjteni – fogalmazott Horváth József önkormányzati képviselő (Fotó: Rajki Judit)

– A migránskérdés megszüntetése véleményem szerint nem csak a kormánypárt érdeke hanem mindenkié, országos érdek. Nem szeretnénk, hogy a megkérdezésünk nélkül annyi migránst telepítsenek Magyarországra, mint Szeged lakossága – fogalmazott Fejes Róbertné alpolgármester, aki maga is gyűjtötte az aláírásokat szombat reggel az orosházi piactérnél.

Az alpolgármester hozzátette, a Védjük meg az országot! c. petíció aláírni az elkövetkezendő napokban lehet, a Fidesz aktivistái minden délelőtt a piactérnél, a Spar áruháznál és a kórház környékén lesznek.

A Fidesz szerdán jelentette be az aláírásgyűjtés indítását, és az év hátralévő részében igyekszik minél több embert elérni az országban, a tiltakozás eredményét pedig eljuttatja majd Brüsszelbe. A cél az egymillió kitöltés az egész ország területén, a kormánypárt véleménye szerint ekkora támogatottsággal már érdemben tudnak Brüsszelben érvelni, hogy megakadályozzák a kvótarendszer javaslatában foglaltakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.