- hirdetés -

Állítják a térfigyelő kamerák oszlopait és hamarosan elkészül a beérkező képeket fogadó úgynevezett szerverszoba is – célegyenesben a közbiztonságot és bűnmegelőzést szolgáló térfigyelő kamerarendszer kiépítése.

Az önkormányzat még korábban nyert jelentős forrást a térfigyelő rendszer kiépítésére – 34 millió 500 ezer forintból valósíthatják meg az elképzeléseket. A sikeres pályázatnak köszönhetően legkésőbb november végéig 19 kamerát helyeznek el a városszerte, és kiépítenek egy diszpécserközpont is, mégpedig a városháza első emeletén – ide érkeznek majd be az adatok. A kamerák új oszlopokra kerülnek, ezeket az oszlopokat már állítják a kijelölt területeken.

A főtéri kamerákat is csatlakoztatni lehet majd az új rendszerhez (Fotó: Rajki Judit)
A főtéri kamerákat is csatlakoztatni lehet majd az új rendszerhez (Fotó: Rajki Judit)

– A kamerák a megelőzésben, a tettenérésben és az utólagos felderítésben is nagy segítséget jelentenek, ezért különösen fontos ez a projekt. Örömmel látom, hogy karnyújtásnyira a megvalósítás. Noha Orosháza alapvetően biztonságos város, mégis úgy vélem, állandó és kiemelt feladatunk a közbiztonság javítása, és ezért mindent meg is teszünk – hangsúlyozta a Dávid Zoltán polgármester.

A rendszer 7 kamerájával az Orosházára bejövő utak forgalmát ellenőrizik majd, további 12, függőlegesen és vízszintesen is mozgó, zoomoló kamerát pedig a város főbb pontjain helyeznek el, optikai kábeles rendszert építenek ki. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a rendszer bővíthető legyen újabb pályázati lehetőség esetén, illetve a már meglévő kamerákat gond nélkül csatlakoztathassák.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.