- hirdetés -

A nyitott gerinccel született Zsófikának az elmúlt hónapokban összesen 1680 kilogramm műanyag kupakot gyűjtöttek az orosháziak.

Az orosházi összefogás példaértékű, több esetben is bizonyított már a város, ha valahol baj van, és segítség kell, az első hívószóra megmozdul. Így történt ez a nyitott gerinccel született Zsófika esetében is, akinek történetéről itt írtunk. A segítség a cikk megjelenése után nem maradt el, nemcsak a műanyag kupakok, hanem a gyűjtőhelyek száma is növekedett a hetek alatt. Majd a Máltai játszótéren szervezett jótékonysági délutánon is sokan támogatták a kislányt, sőt nemrégiben a Rotary helyi szervezete is anyagi segítséget nyújtott a családnak.

Zsófika állandó derűjével ad erőt a mindennapokhoz  édesanyjának is (Fotó: Rajki Judit)
A család hálás a sok  segítségért (archív fotó: Rajki Judit)

Az elmúlt, mindössze néhány hónap alatt 150 zsák műanyag kupak gyűlt össze, összesen 1680 kilogramm, amit Leszkó György fuvarozó ingyen szállított el Csömörre. A kupak kilójáért 65 forintot ad az átvevőhely, az így összegyűlt összeget Zsófi műtét utáni rehabilitációjára fordítanak. – Mindenkinek köszönjük, akik az elmúlt hetekben velünk voltak, és segítettek. November 9-én, Szegeden egy altatásos MRI vizsgálatot végeznek el Zsófinál, ami szükséges a műtét előtt, azért, hogy minden lehetséges problémát kiszűrjenek. Ha itt mindent rendben találnak, akkor az orvos beütemezi a műtét időpontját, amikor is beülteti a speciális hallókészüléket – a beavatkozás remélhetőleg még karácsony előtt lesz – tájékoztatott Csőke Noémi, Zsófi édesanyja.

Zsófinak egyelőre nincs szüksége több kupakra, a gyűjtés azonban nem áll meg, hisz az érdi 9 éves Patrik is súlyos beteg, a kupakokra neki most nagyobb szüksége van. A megjelölt gyűjtőhelyeken – melynek listája itt található, aki segíteni akar, továbbra is leadhatja a kupakokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.