- hirdetés -

Az Orosházi Rotary Club 40 ezer forinttal támogatta a nyitott gerinccel született Zsófikát.

A Rotary helyi szervezete mindig ismert volt jótékonykodásáról. Például nyaranta rendszeresen szerveznek táborokat hátrányos helyzetű, de jól tanuló gyerekeknek, segítették már a vadvirágosokat és bölcsiseket is, és támogatásukkal egy korábbi tanévben az elsősök lisztérzékenység szűréséhez szükséges tesztek beszerzéséhez is biztosították az anyagi forrást.

Most ismét úgy döntöttek, segítenek. – Szeptemberben országos Rotary találkozó volt Zánkán. Itt Benkő Mihály előző elnökünk vezetésével klubunk csapata orosházi tányéros levessel és tárcsán sütött palacsintával hívta fel a figyelmet városunkra. Ez együtt járt némi adománygyűjtéssel is. Klubunk úgy döntött, hogy az itt összegyűlt mintegy negyvenezer forintot Zsófika családjának ajánlja fel. Tudjuk, hogy ez csak egy csepp a terhek enyhítésében, de a tengerek is cseppekből állnak – tájékoztatott Mák Imre, az Orosházi Rotary Club elnöke.

Zsófika édesanyjának, Noéminek már kedden, a szokásos klubgyűlésükön át is adták az összeget, amiért nagyon hálás a család, és a kislány gyógykezelésére fordítják majd. Mint ismert, hamarosan egy átfogó vizsgálat vár Zsófira, aztán a tervek szerint még karácsony előtt beültetik azt a speciális hallókészüléket, ami külföldről érkezett.

A Rotary jótékonykodása itt nem ér véget, a karácsony közeledtével ismét segítenek, de hogy kiknek, az egyelőre maradjon meglepetés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.