- hirdetés -

Az önvédelmi harcok egyik leg embert próbálóbb stílusa a kick-box. Ennek a fajtának szerves részét képezik a rugások, az ütések mellett. Tökölön, az orosházi kick-box egyesület tagja, a zöld öves Németh István első helyezést ért el 74 kg-os kick-light kategóriában, amely az egyik legkeményebb mezőnyt jelenti a sportágban.

A Czina iskola tornatermében rendszeresen tartanak kick-box edzéseket. 2004 óta az egyesület már 5 zöld öves taggal rendelkezik. A zöld öv nagyon fontos, ugyanis csak ennek birtokában lehet elindulni az országos és nemzetközi versenyeken. A nemrég megrendezett Jenox Tököl kupán Németh István is megmérettette magát, aki 74 kg-os kick-light kategóriában 1. helyezést, 69 kg-os kategóriában 2. helyezést ért el. Itt nemcsak magyar, de nemzetközi sportolók ellen is meg kellett harcolnia a címért.

Németh Imre gőzerővel készül a következő országos versenyre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Németh István (b) gőzerővel készül a következő országos versenyre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mindig nagy kihívás külföldiekkel küzdeni, nagyon erős volt a mezőny. Sokat köszönhetek a segítőimnek és felkészítőimnek. Az itt szerzett tapasztalatok sokat jelentenek majd, ugyanis a következő országos versenyen is bizonyítanom kell, ami Kondoroson lesz a jövő hónapban – fogalmazott Németh István.

Az egyesület elnöke, Puravecz Péter büszke a tanítványára. Elmondása szerint a kick-light kategória a legkeményebb versenyszám a sportágon belül. A közeljövő több kihívást is tartogat az orosházi kick-boxosok számára, ugyanis nemcsak a kondorosi versenyen, de az övvizsgán is kell majd bizonyítaniuk a harcosoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.