- hirdetés -

Ismét mozgalmas volt a hétvége az orosháziaknál, Angliában és Svédországban is versenyeztek, most pedig már készülnek a következő nemzetközi megmérettetésre.

Október 17-én rendezték meg Angliában a 7. Európa-kupát, mely egyben a 39. British Open kyokushin karateverseny volt. A nemzetközi színtéren 16 ország, 7 szervezet versenyzői mérettettek meg.

Az orosházi csapatból Gigacz Ádám nehézsúlyú versenyző Aleksander Karshigeev orosz Európa-bajnokkal vívott kiegyenlített küzdelmet, melyet a hosszabbításban vesztett el bírói döntéssel. Ellenfele később megnyerte a versenyt. Rábai Gábor első angol ellenfelét KO-val verte, majd következhetett Artur Tilov Európa- és világbajnok. Gábor szépen helytállt a küzdelemben, de a négy közé nem sikerült bejutnia.

Ifj. Zsiga Zsolt első küzdelmében spanyol ellenfelét győzte le wazarival, majd ismét egy spanyol következett. Daniel Sanchezzel a hosszabbításban sem tudtak egymás fölé kerekedni, így töréssel kellett eldönteni, ki folytathatja a versenyt. Zsolt egy deszkával tört kevesebbet spanyol ellenfelénél, így ő sem juthatott tovább.

 

– Versenyzőink szépen helytálltak a nemzetközi versenyben, de ezúttal a sorsolás nem kedvezett nekik – tudtuk meg shihan Zsiga Zsolt vezetőedzőtől.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolója szerint szintén a hétvégén vett részt Tóth Géza az IKO3 Matsushima Európa-bajnokságon Svédországban. Géza a mérkőzést végig bunyózva kapott ki ukrán ellenfelétől bírói döntéssel.

Az orosháziakra idén még vár néhány verseny, például Spanyolországban, Romániában, Bulgáriában, majd az évet a november 26-29. között rendezett 3. Orosházi Téli Nemzetközi Edzőtáborral zárják karatékáink.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.