- hirdetés -

Olimpikon tornászunk már Skóciában van, szombaton kezdődik az év legfontosabb versenye.

Szeptember közepén az eszéki világkupán gerendán szerzett ezüstérmet. Egy héttel később a szombathelyi Magyar Grand Prix egyéni összetettjét nyerte magabiztosan, majd az egyéni döntőkben talajon hibátlan gyakorlattal első, míg gerendán és felemáskorláton második lett.

Az orosházi születésű olimpikon tornász következő versenye a világbajnokság lesz, amit a skóciai Glasgowban rendeznek október 24-e és november 2-a között.
– Úgy érzem, jó formában vagyok, de hogy ez mire lesz elég a vébén, majd kiderül – mondta érdeklődésünkre Dorina, akit még kiutazás előtt, a válogatott tatai edzőtáborban értünk el.

– Napi két edzéssel készülünk, a felkészülés finisében járunk. A cél, stabilizálni a gyakorlatokat. Számomra a talajon és az egyéni összetetten van a fókusz, de az is fontos, hogy a csapat jól szerepeljen – mondta Dorina.

Dorina már a helyszínen van a válogatottal, kedden tette ki ezt a bejegyzést Facebook oldalára.

[HTML1]

 

A tornában nagy szerepe van a pontozóknak, akiknek bizony el kell nyerni a kegyeit ahhoz, hogy valakit a dobogóra juttassanak. De jelenthetnek-e előnyt az elmúlt hónapok jó eredményei a pontozásnál?
– A legfontosabb, hogy a gyakorlatot hibátlanul, és lendületesen megcsináljam. Azt én is látom, hogy az elmúlt hónapok jó eredményei miatt jobban adják a pontokat, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy magabiztosabb lett a versenyzésem. Tehát ez elsősorban rajtam múlik – emelte ki.

Szerencsére a sérülések az utóbbi hónapokban elkerülték, így magabiztosan várhatja a hét végén induló világbajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.