- hirdetés -

Ünnepel a művészeti iskola. Fennállásának 60 éves évfordulója alkalmából volt kiállítás, táncgála, vasárnap pedig jubileumi hangversennyel várják az érdeklődőket. Köztük az iskola nyugdíjas pedagógusait, valamikor ott tanító tanárokat, volt és jelenlegi növendékeket. 

Az iskola első 45 éve kizárólag a zeneoktatásé volt, 2000 óta társművészetek tanítása színesíti a kínálatot, 1962 óta viseli Liszt Ferenc nevét. 2000-ben alakult át a zeneiskola művészeti iskolává. Képzőművészet, társastánc, majd a moderntánc, színjátszás és a néptánc is felkerült a palettára. Napjainkban a képzőművészet (grafika-festészet és szobrászat-kerámia), valamint a tánc (társastánc és moderntánc tanszak) működik. Az évek során nem csak városunkban, hanem a környező településeken is létrejöttek telephelyek: Gádoros, Nagyszénás, Csanádapáca, Pusztaföldvár, Medgyesegyháza, Kardoskút. Jelenleg nyolc pedagógus látja el ezeket a feladatokat.

A Művészetek Házában a képzőművészet tanszak mutatkozik be (Fotó: Rajki Judit)
A Művészetek Házában a képzőművészet tanszak mutatkozik be (Fotó: Rajki Judit)

Hazai és nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő eredményeket az orosházi művészeti iskolások, sokan a legmagasabb művészeti képesítést is megszerezték. Sok zeneiskolai tanár, énektanár, zenekari muzsikus lett az egykori diákokból.

Pénteken iskolatörténeti kiállítást nyitott meg az iskola igazgatója, Riczánné Muzsik Ibolya, a tehetséges diákok nyári táborban készült alkotásait mutatta meg a tárlat. Szintén pénteken  jubileumi táncgálával folytatódott az ünnepi programsorozat. Zárásként pedig hangverseny lesz a a művelődési központ Szokolay termében október 18-án, 16 órai kezdettel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.