- hirdetés -

Utcazene Fesztivált rendezett szeptember 15-én a Szőlő városrészben a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Az érdeklődő gyerekek és szüleik az intézmény gitáros- és vonós növendékeinek produkcióját három helyen is meghallgathatták.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában is kezdetét vette a 2022/2023-as tanév, az intézmény növendékeire és tanáraikra már szeptemberben is mozgalmas időszak várt. Ennek egyik fontos állomása volt a szeptember 15-én rendezett Utcazene Fesztivál, melynek keretében már tavasszal is felléptek egyszer, hogy a zenét népszerűsítsék. A program lényege, hogy lehetőséget adjanak az érdeklődőknek megismerkedni a különböző stílusokkal.

Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója elmondta, hogy akkor a város központjában léptek fel, ezúttal azonban a Szőlő városrészben választották ki a helyszíneket. A koncertek sorozata a Czina Sándor Tagintézménynél kezdődött, majd a Szőlő ABC-hez mentek, ahol őszi gitármuzsikát adtak elő, végül pedig az Avar utcai játszótéren zenéltek az iskola gitáros- és vonós növendékei.

Bíznak benne, hogy egy kellemes délutánt sikerült szerezniük az arra járó zenekedvelőknek, valamint hogy a jó idő beköszöntével jövő tavasszal ismét szervezhetnek majd egy Utcazene Fesztivált. A gyerekek és szüleik a koncerteket követően érdeklődve vették szemügyre a hangszereket.

– Ezen kívül nagy örömünkre szolgál, hogy tavasszal elkészült a zenepavilon a városban, szeretnénk is majd élni a lehetőséggel, hogy minél több alkalommal zenélhessünk ott – tette hozzá az igazgatónő.

Aki lemaradt a koncertekről, pedig szívesen meghallgatta volna a produkciókat, ne csüggedjen! Szeptember 22-én, Gyopárosfürdőn és Rákóczitelepen is fellépnek majd, ezúttal az intézmény fúvós növendékei, egy napra rá pedig egy improvizációs ütőkurzust terveztek egy esti hangversennyel egybekötve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.