- hirdetés -

Tudomány, kutatás, fejlesztés a siker érdekében. Ezen fogalmak köré épül egy nagyszabású projekt, amelyben a Kodolányi Főiskola Orosházi Intézete is részt vesz.

Célja a Dél-alföldi régió kutatási potenciáljának fejlesztése, kutatócsoportok felkészülése a nemzetközi programokra. A főiskola partnere a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány. Az uniós forrásból származó közel 200 millió forintból több területen határozzák meg a kutatási irányokat, ezzel hozzájárulva a következő uniós pályázati időszak sikeréhez.

Dr. Janowszky Sándor ismerteti a projektet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Janowszky Sándor ismerteti a projektet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A nyitó rendezvényen, Orosházán, október 13-án a székesfehérvári intézmény rektora is jelen volt, az ügy jelentőségére való tekintettel a térség országgyűlési képviselője, Simonka György is. A téma felelőse, a főiskola tudományos rektorhelyettese ismertette a programot. Mint kiderült, a kijelölt kutatási területek a humán fejlesztés, a politika-, és orvostudomány, város-, vállalkozás- és gazdaságfejlesztés, valamint az interaktív kommunikáció és média.

– A mi főiskolánk leginkább a szolgáltatástudományok területén van otthon: egészségügyi, informatikai, szociális területen, de a turizmusban, művelődésszervezés terén is be tudunk kapcsolódni a munkába – hangsúlyozta Hervainé dr. Szabó Gyöngyvér. Dr. Janowszky Sándor orosházi intézetigazgató elmondása szerint az oktatásfejlesztésben elsősorban a felnőttképzés területén hozhat előrelépést a projekt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.