- hirdetés -

Október 3-4-én rendezték meg Oroszországban (Khabarovszk) a Kyokushin World Union szervezésében az olimpiai súlycsoportos Kyokushin Karate Világbajnokságot – öt női és kilenc férfi súlycsoportban indultak küzdelmek.

Hazánk három versenyzővel képviseltette magát, a lányoknál Herceg Lilla (-60 kg), a férfiaknál ifj. Zsiga Zsolt (-80 kg) és Rábai Gábor (-85 kg) lépett küzdőtérre.

Lilla a nyolc közé jutásért spanyol ellenfelétől hosszabbításban kapott ki.

A férfiaknál ifj. Zsiga Zsolt előnyerőként jutott a 16 közé, majd a nyolc közé jutásért a német ellenfelét wazarival győzte le. A négy közé jutásért Arnolds Grevas litván ellenfél ellen bírói döntéssel kapott ki, és végül a 7. helyet érte el. Rábai Gábor első ellenfele görög versenyző volt, akit egyértelmű bírói döntéssel vert meg. A nyolc közé jutásért örmény ellenfelét ipponnal győzte le, majd a négy közé jutásért a világbajnoki 2. helyezett bolgár Komanov szintén ipponnal nyert a magyar versenyző ellen, aki így a 6. helyen zárt.

Rábai Gábor, Herceg Lilla, Zsiga Zsolt edző és Ifj. Zsiga Zsolt
Rábai Gábor, Herceg Lilla, Zsiga Zsolt edző és Ifj. Zsiga Zsolt

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület beszámolója szerint a világbajnokság színvonalát és szervezettségét tekintve az eddigi vébék legkiemelkedőbb versenye volt, és bizonyította, a karate teljes joggal ott lehet a tokiói olimpián.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.