- hirdetés -

A bizottság 14 egyesületnek és klubnak adott támogatási összegeket.

A Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága (TKB) október 7-i ülésén szavaztak arról a képviselők, mely sportegyesületek kapnak póttámogatást. A támogatási igényeket benyújtó egyesületek között először 30 millió, majd 70 millió forintot osztott szét a bizottság, júliusban pedig 5 milliós póttámogatást kapott kilenc klub. A mostani, második körös póttámogatással újabb jelentős összeget szavaztak meg, összesen 14 egyesületnek.

– A 20 millió forintos összeg Dávid Zoltán polgármester javaslatára került bele a költségvetés módosításába, amit a testület elfogadott, ez adta meg a lehetőséget, hogy ezt az összeget kiosszuk – ismertette a döntés előzményét Lövei Ferenc, a bizottság fideszes elnöke. – Korábban is mondtuk, hogy amint lesz a városnak pénzügyi lehetősége újabb összeget adni a sportra, megtesszük. Ez most jött el. A bizottsági ülés előtt Bojtor István sportért  felelős alpolgármester minden érintett egyesület vezetőjével leült tárgyalni, és bekérte a jelenlegi igényeket, Ennek figyelembe vételével született meg az elosztási javaslat – mondta Lövei Ferenc.

Kiemelte, ezzel az összeggel az idei évben összesen már 125 millió forint pénzügyi támogatást biztosítottak a városi sportegyesületeknek, amihez hozzájön a sportlétesítmények bérleti díjának önkormányzati támogatása, ami közel 4 millió forint. A TKB ülésén a négy fideszes képviselő támogatta az összegeket. A szavazásban nem vett részt az MSZP-s képviselő, a Jobbik delegáltja tartózkodott.

A kiosztott póttámogatások:

1. Eötvös Diák-Pedagógus Sportegyesület – 200 ezer Ft
2. Erostyák Zoltán Ökölvívó és Szabadidő Sport Egyesület – 100 ezer Ft
3. OMTK Utánpótlás Labdarugó SE – 7,7 millió Ft
4. Orosházi Asztaltenisz Sportegyesület – 800 ezer Ft
5. Orosházi Judo Sportegyesület – 200 ezer Ft
6. Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör – 2 millió Ft
7. Orosházi Női Kézilabda Club – 6 millió Ft
8. Orosházi Sakk Egyesület – 100 ezer Ft
9. Orosházi Spartacus Birkózó Klub – 300 ezer Ft
10. Orosházi Toldi Sportegyesület – 300 ezer Ft
11.Orosházi Városi Modellező és Sport Klub – 200 ezer Ft
12. Rákóczi Vasas Sportegyesület – 2 millió Ft
13. Szentetornyai Amazonok Női Labdarugó Sportegyesület – 100 Ft

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.