- hirdetés -

Idén 5. születésnapját ünnepelte a hely, aminek lelkét leginkább egy 20-30 főből álló civil csoport jelenti. Az elmúlt évek mérföldköveiről Frankó Attilával, a játszótér vezetőjével beszélgettünk.

A Máltai Játszótéren éves szinten 40-50 ezer látogató fordul meg. A helyszín nem csak a mókának ad színteret, nagy felelősséget vállal a prevencióban és a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésében.

Rengeteg színes programmal várta látogatóit múlt hét szombaton a Máltai Játszótér. A hely október 3-án ünnepelte 5. születésnapját, ezért az itteni közösség egy remek születésnapi bulit varázsolt neki. Látogatásunk során az egyik önkéntes süteményével kínáltak meg minket, miközben Attilát kérdeztük az itteni közösségről.

– Az alapvető célkitűzésünk, hogy egy új közösséget építsünk Orosházán, megvalósult. Jó látni, hogy akik a kezdetekkor még itt játszottak, mára már felnőttek és önkéntes segítőként térnek vissza – mondta Frankó Attila.

Érdekes játékok minden nap vannak a város legnagyobb játszóterén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Érdekes játékok minden nap vannak a város legnagyobb játszóterén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A beszélgetésünkből kiderült, az idei születésnapot pályázati pénzekből finanszírozták, ezért most minden programot ingyenesen tudtak biztosítani. A játszótér egyébként nagy népszerűségnek örvend. Éves szinten átlagosan 40-50 ezer látogató fordul meg itt. Az önkéntesek munkáját három alkalmazott és két kulturális alkalmazott segíti. Délelőtt jellemzően a kisgyermekes anyukákkal és nagymamákkal, iskolás osztályokkal, délután a 6-14 év közötti korosztállyal, hétvégén pedig családokkal találkozhatunk.

Más szervezetek is támogatták a rendezvényt. A Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete a kézműves foglalkozást biztosította, a Dux Ruizorum – Szent Imre Testőrség remek középkori hangulatot varázsolt, bemutatták a korabeli fegyverforgatás fortélyait. Nagy sorban állás volt az arcfestésnél és csillám tetoválásnál, ahol bárkiből lehetett tündér, zombi vagy Pókember.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.