- hirdetés -

Hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat segíti az ösztöndíj, melyhez három év kihagyás után újra csatlakozik a város. A felsőoktatásban tanulók pályázhatnak – november 9-ig.

Érdemes és szükséges plusz erőforrást biztosítani azoknak a fiataloknak, akik hátránnyal indulnak – vélte Orosháza képviselő-testülete, ezért legutóbbi, szeptember 25-i ülésén arról határozott, hogy újra csatlakozik a város a Bursa Hungarica pályázathoz. 2012-ben mintegy 60 hallgató pályázott, három év után most újra megnyílik a lehetőség – az önkormányzat havonta 5000 forintban határozta meg a támogatás összegét.

A támogatás egyik részét a települési, illetve megyei önkormányzat, a másik felét pedig a felsőoktatási intézmény adja. Az ösztöndíjra tanulmányi eredménytől függetlenül lehet pályázni, mégpedig elektronikus úton: a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa) szükséges regisztrálni, ide kattintva.

A kitöltött, véglegesített adatlapot kinyomtatva, a pályázati kiírásban meghatározott dokumentumokkal a polgármesteri hivatalban kell leadni legkésőbb november 9-én. Az önkormányzat december 7-ig dönt, és december 17-ig értesíti a nyertes pályázókat – mindenki megkapja az ösztöndíjat (várhatóan tavasszal), aki jogosult, nincs felső korlát. Akinek nincs számítógépe, internete az segítséget a könyvtárban kérhet – térítésmentesen.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva olvasható. Fontos, hogy formai hibát ne vétsetek! A leggyakoribb a lemaradó aláírás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.