- hirdetés -

Az Európai Unió összeomlott, onnan hiába várunk megoldási javaslatot a migránsválságra, nekünk kell megvédenünk határainkat – mondta el Vona Gábor Orosházán. A Jobbik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján bírálta az állami földek eladását, és hangsúlyozta: kormányváltásra készülnek.

Összevont választmányi ülésnek adott otthont Orosháza szerda este. A 2-es és a 4-es választókerületek (melynek jobbikos elnöke az orosházi dr. Szabó Ervin) alapszervezeti tagjai gyűltek össze zárt ajtók mögött. Ezt megelőzően tartott sajtótájékoztatót a pártelnök, több témát érintve.

Megerősíteni a belső fegyelmet, megmutatni a kormányzóképességet, és növelni a párt nemzetközi elismertségét – ezek a legfőbb teendők Vona Gábor szerint ahhoz, hogy 2018-ban a Jobbik leválthassa a most regnáló kormányt. A Jobbik elnöke kiemelte, pártja már készül a következő parlamenti választásra, ezt követően a korrupció felszámolására, mert csak így léphet előre az ország. Vona szerint egyébként átalakulóban Európa politikai térképe: erősödnek az eddig „marginális jelzőkkel illetett pártok”, és a múlt század pártjai vívnak meg a jelen század politikai erőivel. – Magyarország esetében úgy látom, a Fidesz és az MSZP 20. századi, a Jobbik és az LMP viszont 21. századi. A politikai generációváltás előbb-utóbb megtörténik – szögezte le a jobbikos politikus.

Dr. Szabó Ervin és Vona Gábor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Szabó Ervin és Vona Gábor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Vona kiemelte, a Jobbik kormányváltó erő, akkor is, ha a migránsválság miatt most együttműködik a Fidesszel, válsághelyzetben ugyanis a pártpolitikai szempontokat félre kell tenni, az ország érdekei a legfontosabbak.
– A Jobbik azt szeretné, hogy Magyarország biztonságban legyen, és megmaradjon keresztény kultúrközegében. A migránshelyzet megoldása azonban nem Magyarország feladata, hanem a nagyhatalmaké. Az unió nem működik, csak ezt még nem vették észre, hiába várunk uniós szintű megoldási javaslatot, nekünk kell megvédenünk önmagunkat. 2018-ben leváltjuk a kormányt, de a migránskérdésben nem döfjük hátba, mert úgy véljük, válsághelyzetben együtt kell működnünk – jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik politikusa szerint megoldást a kerítés és a határ védelmére vezényelt szükséges emberállomány jelenthet, szorgalmazza továbbá az önkéntes sorkatonai szolgálat bevezetését és a határőrség visszaállítását. A pártelnök szerint egyébként a migránsok nem háborús zónából jönnek, mert már évek óta elmenekültek Szíriából. – Hogy miért pont most indultak el, nem tudom, de már biztonságos országokból jönnek, tehát nem menekültek. Bevándorlók, akik a jobb élet reményében indultak el Nyugat-Európába. Magyarországnak és Európának az az érdeke, hogy megállítsuk őket a határainknál. Európa járuljon hozzá ahhoz, hogy ezek az emberek a török, libanoni menekülttáborokban minél jobb körülmények között várhassák ki, hogy hazájukban béke legyen, a nagyhatalmak pedig teremtsék meg ezt a békét.

Az állami tulajdonú földterületek kedvezményes értékesítésében már nincs egyetértés a Fidesz és a Jobbik között. A Fidesz szorgalmazza az eladást, a Jobbik tiltakozik ellene. Vona úgy fogalmazott, ezzel a lépéssel az állam eszköztelenné válik, és nem tud majd érdemben részt venni Magyarország stratégiai ágazatának alakításában. Vitanap, normakontroll, interpellációk és demonstrációk – ezekkel tiltakozhat a Jobbik Vona szerint, de ez kevés, a pártelnök szerint a társadalom megmozdulása is kell ahhoz, hogy megakadályozzák az állami földek eladását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.