- hirdetés -

Célegyenesben a térfigyelő kamerarendszer kiépítése – november végére készülhet el Orosházán a 19 kamerából álló rendszer. A kamerák helye már eldőlt, lesz például a vasútállomásnál és a piactérnél.

Az önkormányzat még korábban jelentős forrást nyert a települések közbiztonságának javítását szolgáló rendszer kiépítésére – 34 millió 500 ezer forintból valósíthatják meg az elképzeléseket. A rendszer kiépítése sok egyeztetést kíván – például a rendőrséggel, az önkormányzat ugyanis a rendőrséggel közösen döntött a kamerák helyéről, hogy azok valóban hatékony segítséget jelentsenek.

A sikeres pályázatnak köszönhetően még idén 19 kamerát helyeznek el a városszerte, és kiépítenek egy központot is, a tervek szerint a városháza első emeletén – ide érkeznek majd be az adatok. A kamerák új oszlopokra kerülnek, a következő hetekben ezeket az oszlopokat fel is állítják a kijelölt területeken, az eszközök folyamatosan érkeznek, hamarosan a próbaüzemről adhatunk hírt. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a rendszer bővíthető legyen, illetve a már meglévő kamerákat gond nélkül csatlakoztathassák.

Orosháza mellett több kistérségi település is nyert forrást térfigyelőkamerákra – hosszabb távú cél, hogy a települések kiépített kamerarendszereit a jövőben összekössék. A szakemberek szerint a kamerák az itt élők nyugalmát szolgálják majd, komoly visszatartó erővel bírnak és segítik a bűnfelderítést is, hiszen könnyebben ellenőrizhető a határmenti térségben a tranzitforgalom. A kivitelezés aktualitásairól és arról, hogy hol lesznek még kamerák a pénteki testületi ülésen is szó lesz.

A kapcsolódó előterjesztés ide kattintva található (.pdf), a testületi ülés további témáiról előzetesen itt írtunk.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.