- hirdetés -

Szűrések, konzultáció, gondozás – teljes körű az ellátás szeptember elsejétől a 8-as háziorvosi körzetben. Dr. Imre Gábor több mint 20 éves háziorvosi tapasztalattal érkezett városunkba, a Szent István úti rendelőbe.

A csütörtök délutáni rendelésre érkezők elmondták, örömmel fogadták az új orvost, hiszen nagy szükség van munkájára. A körzet hosszú évek óta tartósan betöltetlen volt, egészen a hónap elejéig helyettesítéssel oldották meg a betegek ellátását. Elsejétől azonban dr. Imre Gábor vállalta fel a betegek ellátásával, gondozásával járó teendőket, az első hetekben a rendrakás, iratrendezés feladatai is rá vártak.

– A Püspökladány melletti Báránd orvosa voltam, két körzet 3400 betegéért feleltem, ezt tartósan nem lehet vinni, ezért kerestem egy kisebb, működőképesebb körzetet – tudtuk meg Imre doktortól, aki elsődleges feladatának most azt tűzte ki, hogy megismerkedjen betegeivel és hírét adja, újra van orvos a körzetben, aki bármikor, rendelési időn kívül is elérhető, hívható.

A vérnyomás mérése mindennapos feladat - a körzethez tartozó betegek többsége idős (Fotó: Melega Krisztián)
A vérnyomás mérése mindennapos feladat – a körzethez tartozó betegek többsége idős (Fotó: Melega Krisztián)

– Kötelező szűrések elvégzése, a különböző betegségek kapcsán a szükséges vizsgálatok előjegyzése, konzultáció rendelési időn kívül is, EKG szűrések végzése – néhány azon feladat közül, melyet háziorvosként végzek betegeim érdekében. Fontosnak tartom, a különböző betegségekben szenvedők gondozását, nem minden esetben kell beutaló, hiszen például magas vérnyomás esetén 24 órás vérnyomás mérést, és a vérnyomás-beállítást mi is el tudjuk végezni – részletezte az új háziorvos, aki már lépéseket tett annak érdekében is, hogy a kórházzal, szakorvosokkal szoros kapcsolatot alakítson ki a betegek érdekeit szolgálandó.

Tervezi egy információs portál létrehozását is, ahol az egészségügyről, ill. különböző betegségekről osztana meg közérthető információkat. Lakossági szűrésekben segédkezni, háziorvosi ügyeletben feladatot vállalni – szintén a doktor listáján szerepel. Hosszabb távú terv a rendelő felújítása, és az eszközállomány fejlesztése.
– Úgy gondolom, a munkám minősége engem igazol majd, és terjed a híre, újra van háziorvosa a körzetnek. Bízom abban, hogy akik az orvoshiány miatt elpártoltak a körzettől, azok visszajönnek a Szent István úti rendelőbe, én visszavárom őket – emelte ki a 21 év háziorvosi, és 3 év sürgősségi tapasztalattal rendelkező doktor.

Dr. Imre Gábor háziorvos a Szent István utca 25. szám alatti rendelőben hétfőn, szerdán és pénteken 9 órától 12 óráig rendel, kedden és csütörtökön pedig 12-15 óra között. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.