- hirdetés -

A Magyar Rallycross Bajnokság újabb futamán győzött Kárai Tamás, aki azt is elárulta, már építik az új versenyautót is, amely sokkal jobb lesz elődjénél.

Hosszú nyári szünet után Ausztriában, Greinbachban folytatódott a Magyar Rallycross Bajnokság. A zóna viadalnak is helyet adó rendezvényen a szomszédos országok pilótái is rajthoz álltak. Magyarország képviselte magát a legtöbb indulóval, köztük az orosházi Kárai Tamással.

A hazai közönség júniusban Nyírádon láthatta utoljára Kárai Tamást versenyezni, ahol magabiztos győzelmet szerezett. Most is ezzel a céllal állt a rajtvonalhoz.
– A szabadedzésen és az előfutamokon még „csak” a Skoda finomításaira törekedtünk, majd az elődöntőben már minden összeállt. A döntőben megtaláltam a rést a pajzson és első körben beszúrtam az előttem autózó osztrák Puchernek. Jó kis csatát vívtunk egész hétvégén egymással. A két defekttől eltekintve, technikai problémánk egyáltalán nem volt – foglalta össze a versenyt Tamás.

A Skoda újra az élre repítette Tamást (Fotó: Gréczi Zoltán)
A Skoda újra az élre repítette Tamást (Fotó: Gréczi Zoltán)

A többi versenyzőtárssal ellentétben neki nem kellett ismét visszarázódni a versenyzésbe. A nyári szünetben több olyan rallycross világ- és Európa bajnoki futamon vett részt, ahol sok tapasztalatot és értékes versenykilométereket szerezett.
– Ezek a nemzetközi versenyek nagy kihívást jelentenek számunkra. Amellett, hogy még ismerkedünk a nemzetközi szabályokkal, elvárásokkal, pilótákkal, nagyon sokat tudunk tanulni is az ott látott technikai megoldásokból. Ahogy azt már az év elején bejelentettük, elkezdtünk egy új versenyautót építeni, ami már a legkorszerűbb technikával készül, sok olyan megoldással, ami még a nemzetközi mezőnyben is újdonságnak számít. Idén mindenképpen szeretnénk debütálni vele. Ez egy kifejezetten rallycrossra épített Audi A1 lesz – villantotta fel a jövőt az orosházi pilóta.

A következő versenyen azonban, ami szeptember 18-20 között lesz Barcelonában, még a kiforrott technikával, a Skoda Fabiaval szerepel majd az Euro RX sorozatban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.