- hirdetés -

Böczögő Dorina gerendán és talajon is első, felemáskorláton és egyéni összetettben második lett a tornászok szerenkénti országos bajnokságán.

A világkupa siker után újra a dobogó tetejére állhatott az orosházi származású Böczögő Dorina. A budapesti Tornacsarnokban ezen a hétvégén rendezték a tornászok szerenkénti országos bajnokságát.

A pénteki összetett verseny nem sikerült túl jól, de szombaton már behúzott egy második helyet felemáskorláton. Erről így ír Dorina hivatalos Facebook oldalán.
„Sajnos sokkal többet hibáztam, mint kellett volna, de a mai korlát finálés gyakorlatom biztató volt a VB-re nézve! Növeltük a kiinduló pontszámot, 3 tizeddel nőtt a gyakorlat anyagereje, amit meg sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy hibátlanul, szinte automatikusan végre tudjak hajtani” – írja. Szombaton felemáskorláton ezüstöt szerzett.

Dorina újabb két országos bajnoki címet nyert (Fotó: Baranyai László
Dorina újabb két országos bajnoki címet nyert (Fotó: Baranyai László)

Vasárnap viszont minden jól alakult az olimpikon tornásznak, gerendán és talajon is diadalmaskodott.
„Az első két nap bizonytalansága után végre sikerült két, szinte hibátlan gyakorlatot megcsinálni! Külön örülök, hogy talajon az új, erősebb gyakival indultam! A végpontszám is elég biztató, 14.45. A következő állomás jövőhéten Eszék lesz, ahol világkupán izgulhattok értünk” – írta a Facebookon.

A Magyar Torna Szövetség oldalának nyilatkozva elmondta, a verseny nem indult túl jól, de a fináléban hozta a régi formáját.
– A gerendám és a talajom is magabiztosan sikerült, szombaton ugrásnál nem tudom mi történt. A koncentrációmon szeretnék javítani, de a versenyidőszak mindig nehéz. Úgy izgulok ilyenkor, mint egy kisgyerek, pedig nyáron sem pihentem. Baku után nem volt szünet és ezután sem lesz, minden erőmmel a vb-re készülök – fogalmazott.

Eredmények:

Egyéni összetett:
1. Csillag Tünde Delfin SI SE 52.700 (edző: Rácz Gábor, Vizer Erzsébet)
2. Böczögő Dorina TC Békéscsaba 51.600
3. Divéky Luca KSI SE 51.200
Makra Noémi TC Békéscsaba 51.200

Felemáskorlát:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 13.850 pont
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.100
3. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 12.550

Gerenda:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.350 pont
2. Divéky Luca (KSI SE) 12.900
3. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 12.100

Talaj:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 14.450
2. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 14.000
3. Makra Noémi TC (Békéscsaba) 13.300

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.