- hirdetés -

Hévíz, Szolnok, Baja – csupán néhány város azok közül, ahol már feltűntek Rein Rózsa, amatőr festő látványos képei. Orosháza sem marad ki a sorból.

„Variációk 70 fölött” címmel szeptember 3-án az alkotó eddigi képeiből ismét kiállítás nyílt Orosházán a Városházi Galériában. A tárlat megnyitóján Béres Enikő a mintegy 50 fős közönséget Máté Péter: Most élsz című dalával hangolta rá a jelen pillanatának megragadására, összekapcsolva ezzel a festészetet a zenével. Az énekes produkciót követően F. Varga Mária, az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület (OKKE) elnöke tartott beszédet röviden összegezve Rein Rózsa eddigi pályafutásának fontosabb momentumait.

Rein Rózsa örömmel ragad ecsetet és viszi vászonra elképzeléseit (Fotó: Rajki Judit)
Rein Rózsa örömmel ragad ecsetet és viszi vászonra elképzeléseit (Fotó: Rajki Judit)

 

– Az ecset szeretete, a színek varázslatos világa kikapcsol minden egyéb gondolatot. Alkotás közben a festő benne él a maga teremtette világban, és a tárlatlátogató is részese lehet ennek, amikor megcsodálja az elkészült és falakra függesztett képeket – tette hozzá F. Varga Mária, majd a kiállított képek változatos világában való elmélyülésre invitálta a jelen lévő érdeklődőket.

Szeri Istvánné Rein Rózsa nyugdíjas korában kezdett el festeni. Az önképzésen túl tehetségének kibontakoztatásában nagy szerepet játszott két nagyszerű alkotó: Ilovszky Béláné és Horváth János. A több mint 15 bemutatott festményt színben és témában egyaránt a változatosság jellemzi.

– Úgy gondolom, hogy egy szép kép az embereknek a lelkében is örömöt okoz – hangsúlyozta az amatőr festő, hozzátéve, ez is a célja képeinek, örömöt okozzon mindazoknak, akik megállnak előtte egy percre. A 72 éves alkotó kiemelte, a tárlattal szerette volna megmutatni, mi mindent alkotott az elmúlt időszakban.

A kiállítás október 4-éig megtekinthető a polgármesteri hivatal első emeletén, hivatali időben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.