- hirdetés -

Összesen 11 alkotó festményeivel díszítették fel a Városházi Galériát február 14-re, az Orosházi Festők Csoportja ezúttal is kitett magáért. Selyem-, tempera-, akril- és olajfestmények várták a művészetet kedvelő érdeklődőket.

A kiállítás megnyitóját a hagyományoknak megfelelően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola oktatói és növendékei foglalták keretbe. Mint mondták, a festőművészet és a képzőművészet, jelen esetben a zene szorosan kapcsolódik egymáshoz, hiszen mindkét művészeti ág kibontakozásával az érzelmeinket tudják átadni másoknak. A növendékeknek a hétvégén is lesz egy fúvósversenyük, az arra a megmérettetésre kiválasztott dalokat adták most elő klarinéton és szaxofonon.

Ezt követően Jusztin Balázs nyitotta meg a tárlatot, kezében az Orosházi Festők 50 éves krónikáját leíró könyvvel. Az is egy tartalmas, minden részletre kiterjedő könyv, viszont mint ahogy hangsúlyozta is, idén már 61 évet írhatnának az újabb könyv elejére. 61 évvel ezelőtt így fogalmazták meg ars poeticájukat: Képet akarunk festeni.

– A kiállított képeket önmegvalósulás és sokszínűség jellemzi, a művészek széles körben alkalmazzák képalkotási technikáikat, látható selyemfestés, tempera, akril vagy éppen olajfestmény. A lágyabb pasztell színektől kezdve az erős tónusú ábrázolásig egy rendkívül sokszínű tárlat nyílik most meg. Egy-egy alkotó karakteres stílusát az általuk megfestett ikonikus épületek és tájak is bizonyítják, vannak egyéni stílusú, nonfiguratív, szimbolikus és különböző egyéni kompozíciók is – sorolta.

Ahogy fogalmazott, az Orosházi Festők csapata egy újabb színfolttal járulhatott most hozzá Orosháza kulturális életéhez. Ezt követően a csoport ügyintézője, F. Varga Mária invitálta meg a Városházi Galéria szépszámú vendégseregét, hogy tekintsék meg a kiállított alkotásokat.

A művészetet kedvelő érdeklődők Benkő Zsuzsa, Horváth János, F. Varga Mária, Hopka Margit, Jusztin Balázs, Levicki Lenke, Nagyné Sinka Erzsébet, Szénási Józsefné, Ujfalussy István, Zsurkáné Benyovszki Piroska és a tavaly elhunyt Csík Ferenc alkotásait vehették szemügyre. Ha valaki lemaradt volna a kiállítás megnyitójáról, még egy hónapon keresztül tekintheti meg a tárlatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.