- hirdetés -

A Máltai játszótéren tartott jótékonysági rendezvényen 90 ezer forint gyűlt össze a hatéves Zsófika gyógykezelésére.

A nyitott gerinccel született Zsófika betegségéből kifolyólag az utóbbi két évben fokozatosan elveszítette hallását. A Máltai Játszótéren, augusztus 30-án rendezett jótékonysági délután elsősorban a hallássegítő műtét anyagi megsegítését szolgálta. A hőség ellenére már kora délután egyre többen érkeztek a játszótérre, ahol számos program várta a gyerekeket és szüleiket.

A sport- és egyéb bemutatók mellette volt kézműves foglalkozás, és népszerű volt az arcfestés is, ahol sorra keltek életre a mesebeli figurák, közben a nagy melegben szörppel és ennivalóval vendégelték meg a szervezők a résztvevőket. Sokan adta, segítettek a nap folyamán, a Zsófika gyógyítására szánt pénzadomány perselyben gyűlt, ami a nap végére megtelt, végül Sára Csaba önkormányzati képviselő adta át a kislánynak és édesanyjának. Megtudtuk, összesen 90 920 forinttal támogatták az orosháziak a hatéves kislány álmát.

Sokan összefogtak Zsófikáért, így közelebb került egyik álmához, hogy visszanyerhesse hallását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Összefogtak Zsófikáért, így közelebb került ahhoz, hogy visszanyerhesse hallását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy segítettek, hozzájárultak kislányom gyógyulásához. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik valamilyen formában segítettek abban, hogy ez a nap létrejöhessen, különösen Karácsonyi Beátának, aki páratlan lelkesedéssel, szabadidejét feláldozva hetek óta szervezte, intézte e rendezvény létrejöttét – emelte ki Csőke Noémi, Zsófika édesanyja.

– Nagyon megható volt, hogy ennyien megmozdultak e kicsi lányért – ezt már Karácsonyi Beáta osztotta meg velünk, aki nagyon hálás minden fellépőnek és segítőnek, hogy a nagy hőség ellenére is egy szó nélkül végezték a dolgukat. Beátától azt is megtudtuk, hogy rengeteg műanyag kupak is összegyűlt már, melynek elszállítása jelenleg szervezés alatt áll.

A gyűjtése azonban itt nem áll meg, továbbra is várják a kupakokat, amik a következő gyűjtőhelyeken adhatók le: Retro Corner, Kórház Büfé, Vakkantó Állateledel Bolt, Flóra virágüzlet, Vörös Macska és a Pikoló söröző – Rákóczitelep, Oázis Kertészet, NOE Ady Endre utcai székhelyén kedden 8-12 óráig, csütörtökön 14-18 óráig, Dózsa ABC, Lángossütő a vásárcsarnokban, illetve Nagyszénás Gálikné Szabó Ildikó Virág és ajándék üzlet. Karácsonyi Bea a 30/8449623 hívható, ha segítség kell az elszállításban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.