- hirdetés -

Óvatosan a Táncsics utcában – javítják a járdát, egy kicsit nehézkes most közlekedni az evangélikus templom utáni részen.

De megéri a türelem, biztonságos és szebb lesz a járda ezen a részen is. A közmunkaprogram keretében épül a járda ezekben a napokban a Csabai utcában, és az Arany János utcában is. Több utcában, mint például a Kiss Ernő, vagy a Mátyás király utcában már végeztek a munkával. – A Start munkaprogram belterületi közutak karbantartása program keretében a brigádok felbontják a rossz, balesetveszélyes járdafelületeket, majd újrabetonozzák azokat összesen 8 kilométer hosszon – tudtuk meg Mák Szabolcstól. A közfoglalkoztatási koordinátor hozzátette, négy brigád dolgozik a járdákon, brigádonként 7 emberrel.

Február végéig tart a program, aminek keretében a kilátást akadályozó, és ezzel a forgalmat zavaró növényzetet is eltávolítják. A Belügyminisztérium által támogatott program teljes költségvetése több mint 121 millió forint, ebből az önkormányzati önerő meghaladja a 15 millió forintot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.