- hirdetés -

Biztatóan alakul az idei nyári szezon Gyopárosfürdőn – kánikula idején sokan választják a fürdő medencéit, hogy egy kicsit felfrissüljenek. A látogatószám emelkedett az elmúlt évhez viszonyítva, és emelkedett az orosházi fürdőzők aránya. Bár a nyárnak még koránt sincs vége, arra kértük a fürdőt, vonjon mérleget.

Idén május 22-én, a pünkösdi hétvégével kezdődött el Gyopárosfürdőn a főszezon. A megszokottól későbbi nyitás ellenére a vendégforgalom ugyanakkora volt májusban, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában – tudtuk meg Benkő Ferenctől.

A fürdőt üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója lapunknak kiemelte, júniusban már emelkedést tapasztaltak: 4 százalékkal többen vették igénybe a fürdő szolgáltatásait, mint tavaly ugyanebben a hónapban. A július pedig igazi áttörést hozott a szünidő és az igazán nyári időjárás miatt, de a Sör-Virsli Fesztivál is hozzájárult a vendégszám emelkedéséhez.

Népszerű az élményfürdő - sokan kapcsolódnak ki Gyopárosfürdőn a nyári melegben (archív fotó: Püspöki Zsolt )
Népszerű az élményfürdő – sokan kapcsolódnak ki Gyopárosfürdőn a nyári melegben (archív fotó: Püspöki Zsolt )

– Az idei év júliusi adatai szerint 33%-kal nőtt a fürdőbe kilátogató vendégek létszáma az előző év azonos időszakához képest, ezen belül külön örvendetes, hogy az orosházi vendégek száma ugyanebben az időszakban 40%-kal nőtt. A Sör-Virsli Fesztivál hétvégéjén például csaknem 8 ezren keresték fel a fürdőt. – hangsúlyozta Benkő Ferenc.

– A vendéglétszám növekedésének következtében júliusban a fürdő árbevétele 30%-kal haladta meg az előző év azonos időszakának árbevételét. Az eddigi számadatok tükrében a 2015 nyári szezon biztató, remélhetőleg sikeresen zárul – összegezte a vezérigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.