- hirdetés -

A helyi néptánccsoport 25. születésnapján koncertet adtak a fúvósok, míg a kolbász klub tagjai a főzőversenyen jeleskedtek.

Orosháza testvértelepülésén, Zombán járt június 26-27-én az Orosházi Fúvószenekar és az Orosházi Kolbászklub. A Zombai Hagyományőrző Egyesület ezen a hétvégén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, ezért a táncosok meghívták a fúvósokat is, ünnepeljenek közösen. A zenekar a gála előtt adott egy órás koncertet, kissé új felállásban. Ez annak volt köszönhető, hogy ebben az időben karnagyuk, Fabók László a Szegedi Szabadtéri Játékokon zenélt, így kérésére Szilágyi Lajos a pécsi zenekonzervatórium fúvószenekarának karnagya ugrott be. A zenészek gyors próbát tartottak a pécsi karnaggyal, este pedig közösen nagy sikerű koncertet adtak a falu főterén.

A fúvósok az esti koncert mellett térzenét is adtak a főzőverseny résztvevőinek (klikk még több fotóért a zenekar Facebook oldalára)
A fúvósok az esti koncert mellett térzenét is adtak a főzőverseny résztvevőinek
(klikk még több fotóért a zenekar Facebook oldalára)

A táncosok rendezvényével együtt tartották a falunapot is, ahol a kolbászklubosok elindultak a hagyományos főzőversenyen. A Kovács Imre, Restály György, Szilasi H. Tamás alkotta trió három ételt főzött, ezek közül Restály György puliszkás töltöttkáposztája különdíjat kapott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.