- hirdetés -

Megsütötték a saját kürtöskalácsukat, majd csillámtetoválást és arcfestés kértek a gyerekek a Máltai Játszótéren szombaton, ahol harmadik alkalommal rendeztek Mosoly Napot.

Mosolygós arcokkal telt meg szombat délután a Máltai játszótér. Harmadik alkalommal rendezte meg ingyenes mosolynapját a „Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány. Egészen pici gyerekektől a nagyobbakig sok-sok boldog arc vett részt a programokon vagy játszott a homokozóban, mászókán, libikókákon.

Szilágyi Tamást és testvérét, Fruzsinát egy hintánál csíptük el, a hogyan érzitek magatokat kérdésre azonnal érkezett a válasz: mosolygósan. Fruzsi sütött kürtöskalácsot, és kipróbálta a hajfonást is. Vizslár Gvendolin szintén elegáns kontyban hintázott, büszkén mutatta csillámtetoválását, a dzsúdó bemutatóban is részt vett.

A rendezvényt Sára Csaba önkormányzati képviselő nyitotta meg. A délután folyamán fellépett a szentesi Pom-Pom együttes, Csiki Rebeka aerobic növendékei, Tóth Béla vezetésével bemutatkoztak a dzsúdósok, Béres Enikő énekelt gyerekdalokat és találkozhattak Pepi bohóccal is a gyerekek. Az arcfestés, csillámtetoválás, és a kürtöskalács sütés sem maradhatott el, amit mindenki maga süthettek ki a parázs mellett.

Mosolyból nem volt hiány a Máltain Fotó: Zavada Andrea
Mosolyból nem volt hiány a Máltain (klikk a képre) Fotók: Zavada Andrea

– Szeretnénk egy olyan napot, délutánt teremteni a gyerekeknek, ami önfeledt kikapcsolódást nyújt nekik, ahol barátokat szerezhetnek, a szülők kapcsolatot építhetnek. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a program ingyenes, és mindenki számára elérhető legyen – tudtuk meg Bogárné Kiss Ildikótól, a „Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet az ételallergiára is, a programok végén a Rétesbolt által készített torta tej, cukor és tojásmentesen készült, így azok a gyerekek is ehettek belőle, akik allergiások valamely összetevőre. Bogárné Kiss Ildikó elmondta, sok más anyukával együtt szívügye, hogy egy ételallergiás gyermek is bátran ehessen egy rendezvényen. Mert  általában az a tapasztalat, hogy ez ritkán adatik meg nekik, ezen változtattak most. A délután folyamán allergénmentes müzlit, valamint gyümölcskoktélt lehetett kóstolni az Oriflame jóvoltából

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.