- hirdetés -

Jövő héten elkezdődik a piactér területén lebontott ingatlan helyén a gödör betemetése – a tervek szerint augusztusban már igénybe vehetik az árusok a helyén kialakított parkolókat.

Mint korábban megírtuk, az Előd és Könd utca sarkán, a piactér területén álló épület kihasználatlan és meglehetősen rossz állapotban volt – ezért a képviselő-testület engedélyt adott az épület bontására. A bontási munkálatokra kiírt pályázatra egy érvényes jelentkező volt, mely április végéig befejezte a munkálatokat, az ingatlan helyén parkolókat alakítanak ki. A legutóbbi testületi ülésen módosították a költségvetést, melynek során pénzügyi forrást biztosítottak a szükséges munkálatok elvégzéséhez.

Már nem sokáig marad a gödör (Fotó: Rajki Judit)
Már nem sokáig marad a gödör (Fotó: Rajki Judit)

Barák Anita városfejlesztési irodavezető-helyettestől megtudtuk, a régi ingatlan lebontása után visszamaradt munkagödör szakszerű feltöltése tömörített homokkal és tömörített tört betonnal történik. A feltöltést hálóvasalású vasbeton lemezzel és 5 cm vastag hengerelt aszfalttal zárják le. A munkálatok a jövő héten kezdődnek el és legkésőbb július végéig fejezi be a feladatot pályázat útján elnyerő Fehér & Fehér Útépítő Kft.

A tervek szerint a 235 m2 területű aszfaltozott területen és a mellette lévő (sarok irányába nyúló) felületen a piaci árusok kisteherautói számára alakítanánk ki felfestéssel parkolóhelyeket. Ezzel csökkenthető az Előd utcában parkoló árusok autóinak száma,  és így nőhet az iskolához és a piacra érkezők parkolási lehetősége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.