- hirdetés -

1993-ban tartottak utoljára Szent László falunapot és búcsút Szentetornyán, ezt a hagyomány elevenítették fel szombaton.

Több mint húsz évvel ezelőtt rendeztek utoljára Szent László-napi falunapot és búcsút Szentetornyán. Ezt a hagyományt elevenítette fel Antal László a körzet önkormányzati képviselője több civil szervezet összefogásával és az önkormányzat támogatásával szombaton. A szentetornyai evangélikus templom és környéke, valamint a gyülekezeti ház és udvara adott otthont a rendezvénynek.

– Visszaemlékezve gyerekkoromra hatalmas élményt jelentett, amikor a Szent László-napi falunapra jöttünk. Az a forgatag, ami fogadott megragadott. Összejöttek a családok, barátok, a távolban élők is hazalátogattak a rendezvényre – nagyon nagy ünnepnek számított egykor. Ezt elevenítettük most fel, melyből természetesen hagyományt szeretnénk teremteni – mesélt a falunap újjászületésének előzményéről Antal László önkormányzati képviselő.

Lehetett lovaskocsikázni, de ez csak egy volt a sok program közül (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Lehetett lovaskocsikázni, de ez csak egy volt a sok program közül (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Már délelőtt sokan kilátogattak, többen a belvárosból érkeztek. A programot úgy állították össze a szervezők, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. A színpadon egymást váltották a fellépők, közben a bográcsokban rotyogott az ebéd – egy tál ételre mindenkit meginvitáltak. Több tősgyökeres emberrel beszélgetve megtudtuk, nagyon örülnek, hogy újra részesei lehetnek a falunapnak, mely meghatározó volt egykor a településrész életében. Antal László elmondta, körvonalazódik egy hasonló jellegű őszi program is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.