- hirdetés -

Amit a nagycsaládosok között osztanak szét – 192 családnak tudnak ily módon segíteni.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Nagycsaládosok Egyesülete és a helyi Tesco áruház együttműködési szerződést kötött bizonyos élelmiszerek  szétosztására. A nagycsaládosok helyi egyesülete így rendszeres adománnyal tudja segíteni a rászoruló családokat.

– Reggelenként elvihetjük az előző nap este megmaradt kenyeret, szombaton este pedig a vasárnap lejáró egyéb termékeket is. A mennyiség természetesen változó. Igyekszünk úgy megoldani, hogy minden rászoruló család kapjon belőle. Ez a tevékenység megmozgatja az önkéntes segítőinket: beosztottuk azokat, akik autóval el tudják hozni az árut, a csoportvezetők pedig mindig egy-egy adott napon kiosztják a családoknak. Ily módon egy-egy család két-három hetente kap nagyobb mennyiségű kenyeret. Az egyesületünk tagsága 192 családból áll, ki kellett dolgozni egy olyan „körforgást”, hogy minden rászoruló család sorra kerüljön – tájékoztatott Benedek Szilvia régiós titkár.

A szombat esti élelmiszereket hűtőben tárolják, és vasárnap osztják szét. A nem túl nagy mennyiségre való tekintettel ezeket csak olyan családok kapják, akik kiemelten rászorulók.

– Amikor nagyobb mennyiségű kenyeret kapunk, akkor a Rákóczitelepi Gyermekekért Alapítványt, illetve a Családok Átmeneti Otthona lakói számára is tudunk juttatni belőle. Szép példája ez az összefogásnak, és hatalmas segítség a családoknak – emelte ki Benedek Szilvia.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.