- hirdetés -

Tavaly a legjobb volt, idén is megvan az esély, hogy győzzön. Az első lépést már megtette Mórocz Mercédesz: megszerezte az indulási jogot a Nemzeti Vágtára.

Tavaly a Nemzeti Vágtán a kicsi huszárok is versenyeztek – a legjobbnak az orosházi Mórocz Mercédesz bizonyult Morcos hátán. Idén ismét szurkolhatunk a 11 éves lánynak, hisz kvalifikálta magát az idei Nemzeti Vágtára is. Elsőként ért ugyanis célba pónilova, Morcos hátán a győr-gyirmóti Kishuszár versenyen, ezzel megszerezte az indulási jogot.

Mercédesz Orosháza színeiben indult a kvalifikáción, hogy a vágtán is városunkat képviseli-e (tavaly Nagylak támogatásával indult – a szerk.), egyelőre bizonytalan, hisz a tehetséges kislány egyetlen támogatója csak a családja, akik egyre nehezebben tudják finanszírozni e szép, ám költséges sportot.

Mercédesz Morcossal a Kisalföld Vágtán (Fotó: család)
Mercédesz Morcossal a Kisalföld Vágtán (Fotó: család)

– A helyiek nagy örömmel fogadtak bennünket, megtudtuk, hogy az idén nagyon nehéz lesz a dolgunk, mert Németországból hoztak egy szupergyors sport pónit, úgyhogy nagyon kíváncsian várták ők is és mi is a verseny kimenetelét. Szoros küzdelem alakult ki, ám a véghajrában Morcos Mercédesszel elsőként futottak át a célon – tájékoztatott Mercédesz édesapja, Mórocz József.

– Ezzel a győzelemmel ismét Budapesten leszünk a Hősök terén a Nemzeti Vágtán. Nagyon jól éreztük magunkat, a győriek is örültek a sikerünknek, rengetegen gratuláltak, sok új ismerőst és barátot szereztünk. Mercédesznek a sok munka után óriási sikerélmény és nagy boldogság, hogy ismét ott lehet a Nemzeti Vágtán. Számunkra sokat jelent, hogy megismerhetik tehetségét, és a jövőben talán ezekből a kapcsolatokból segítő kézre és támogatókra lelhet – vázolta a lehetőségeket az édesapa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.