- hirdetés -

Az orosházi tornász várakozáson felül szerepelt a női tornászok egyéni összetett versenyében Bakuban.

Dorina hétfőn jutott be az egyéni összetett döntőbe. A verseny előtt Facebookon értük el, és azt kérdeztük, milyen esélyeket ad magénak.
– A lényeg, hogy pontosan meglegyenek a gyakorlatok, erre kell koncentrálnom. A többi nem az én dolgom, azt majd a bírók eldöntik, hogy ez mire lesz elég – írta.

Csütörtök délután Bakuban aztán a szerekhez szólították Dorinát is. Az egyéni összetett döntőben összesen 18-an küzdöttek, minden országot egy versenyző képviselhette.

A verseny hivatalos oldalán már megtalálható a végeredmény is. Az orosz Mustafina Aliya a várakozásoknak megfelelően toronymagas nyert. De ami minket jobban érdekel, az az orosházi lány eredménye. Az ugrásra 13,766 pontot kapott, a felemáskorlátra 13,100-at. Gerendán 13,266 pontra értékelték, a legerősebb szerén, talajon pedig 13,333 pontot ért el. Így összesen 53,465 ponttal zárta a döntőt, ami a hetedik helyre volt elég.

Dorina eredménye önmagáért beszél (Fotó: Jamie Squire Getty Images)
Dorina eredménye önmagáért beszél (Fotó: Jamie Squire Getty Images)

Ez az eredmény messze túlszárnyalta a várakozásokat, Dorina kiválóan teljesített. Márciusban, amikor a Hét emberének választottuk azt mondta, a bakui Európai Játékok az egyik fő versenyen idén, erre nagyon koncentrál. Bejött neki, amihez innen is gratulálunk neki, amint sikerül elérnünk, megírjuk, mit mondott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.