- hirdetés -

A párt alelnöke a „Tervezzük újra Magyarországot” országjáró programja keretében látogatott városunkba. Szerintük a plaktákampány csupán eltereli a figyelmet a valódi gondokról.

A Demokratikus Koalíció (DK) orosházi szervezete is csatlakozott a párt országjáró akciójához. Ennek keretében szerdán városunkba látogatott a DK alelnöke, Varju László. A főtéri körtefánál tartott sajtótájékoztatón elmondta: a DK számára nagyon fontos, hogy olyan nehéz gazdasági helyzetben, amikor az emberek mindennapjai bizonytalanok, amikor egyre nehezebb körülmények között élnek – akkor legyen egy világos és egyértelmű üzenet számukra: megélhetés, biztonság.
– Az országjáró körút célja, hogy minél több településen tolmácsolhassuk ezt az üzenetet. Ez nem csak azt jelenti, hogy a Fidesz kormányt bíráljuk, hanem a kiútról is beszélünk. Mi történik egy esetleges előrehozott választás után, milyen lehetőségei vannak Magyarországnak – vázolta az alelnök.  – A DK ezért olyan programalkotásba kezdett, amelynek egyik része a konzultáció, a másik pedig egy világos elképzelés arról, hogy hazánk jövője hogyan is nézzen ki – hangsúlyozta.

Az alelnök szólt a nemzeti konzultációs kérdőívről is, mely véleménye szerint egy hazug politikának a része, ezért a DK gyűjti is ezeket a kérdőíveket.
– Ezt a sok papírt fontosabb és jobb dolgokra szeretnénk majd használni. Valójában a kérdőív és az a plakátháború, ami kibontakozott az országban, elsősorban arról szól, hogy Magyarország legfontosabb bajairól elterelje a figyelmet – emelte ki az alelnök.

Varju László kiemelte, a helyzet változtatása érdekében, és hogy minél többen érezzék azt, hogy igenis van lehetőség a változásra, a DK nemcsak programalkotásról, kormánybírálatról beszél, hanem aktív szervezetépítkezést is végez. Így például a mai napon a választókerületben Dombegyházán és Nagyszénáson egy újabb csoportjuk alakul meg – így már 1150 településen van jelen a DK.
– Egyre több településen tudják elérni az emberek azt, amit mi képviselünk, és bíznak abban: igenis van remény, jövő. Egy félelemmel, kormányzati fenyegetéssel sújtott országban egyre többen vannak azok az emberek, akik igenis ki akarnak törni ebből a helyzetből, a kiszolgáltatottságból. Új életet akarnak, de itt Magyarországon és nem külföldön, együtt a családjukkal – zárta tájékoztatóját Varju László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.