- hirdetés -

Átadták a falugazdászok új irodáját a belvárosban, hat szakember segíti ezentúl a gazdák ügyintézését.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága, és az Orosháza és Térsége Gazdakör június 12-én pénteken egész napos programot tartott, aminek része volt egy határszemle, és koszorút helyeztek el a földművelők emlékművénél. De előtte felavatták az új falugazdász irodát.

A Könd utca 33. szám alatt hat szakember várja a gazdákat, akik Orosháza mellett a környékbeli települések ügyintézését is ellátják.
– Azoknak a gazdáknak, akik kis-, közepes- és különösen mikrogazdaságokat művelnek, vagy őstermelők, a falugazdász nagyon sok segítséget tud nyújtani – emelte ki Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Mezőgazdaságért felelős alelnöke. – Kézen tudja őket fogni és el tudja vezetni egyrészt a gazdálkodás tudományába, másrészt kivezetni azokból a bürokratikus útvesztőkből amivel óhatatlanul a jogszabályok sokasága miatt találkozik a gazdálkodó – tette hozzá Zászlós Tibor. Hangsúlyozta, minden gazda, akinek problémája van, bátran forduljon a falugazdászához, mert ott segítő kezet talál.

Zászlós Tibor ismertette a jelenlévőkkel a falugazdász iroda feladatait (Fotó: Rajki Judit)
Zászlós Tibor ismertette a jelenlévőkkel a falugazdász iroda feladatait (Fotó: Rajki Judit)

A falugazdászoknál sok a teendő. Kora tavasszal az őstermelői igazolványok megújítását végezték, majd az egységes területalapú és egyéb támogatásokban segítették a gazdákat. A napokban is ezeknek a benyújtott kérelmeknek az elbírálása zajlik.

– Az új irodában méltó körülmények között fogadják a falugazdászok a gazdálkodókat, kényelmesebb lesz az ügyintézés – fogalmazott az átadás után Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Orosházán hétfőtől csütörtökig naponta 8-tól 16 óráig, pénteken 8-tól 14 óráig várják az ügyfeleket a falugazdászok.
Hévvíziné Hadabás Rita: 06/30-330-0404
Kasza Renáta Éva: 06/70-489-3926
Szabó Csaba: 06/70-903-6878
Varga Balázs: 06/70-489-3927
Boér Zsolt: 06/30-985-3670

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.