- hirdetés -

Kiválóan versenyez az orosházi tornász, aki bejutott a bakui verseny egyéni összetett döntőjébe.

A magyar női tornászválogatott a 9. helyen végzett az azerbajdzsáni 1. Európai Játékokon. A csapat vasárnap még a bravúros 3. helyen állt két szer után, de a gerenda kifogott a Böczögő Dorina, Divéky Luca, Makra Noémi összeállítású magyar női tornászválogatotton. De így is szép eredményt értek el, ez teljesen reális helyezés.

Ami azonban ennél is jobb hír, hogy egyéni összetettben Dorina a vasárnapi 15. helyről – kiváló talaj gyakorlatának köszönhetően – előrébb lépett, és 53,764 ponttal a 11. lett. Mivel a szabályok szerint egy országból csak egy tornász lehet ott a 18-as döntőben, így Dorina állhat a szerekhez csütörtökön 17 óra 30-tól.

Dorina Bakuban is kiválóan teljesít (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)
Dorina Bakuban is kiválóan teljesít (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)

– A csapattal elégedett vagyok, mert mindhárman nagyobb hiba nélkül tudtuk teljesíteni a versenyt. A gerenda továbbra is hibádzik – és szinte mindig hibádzik, pedig már új edzésmódszert is bevezettünk, tulajdonképpen versenyszituációt próbálunk teremteni a tréningeken. Ez fejben eléggé megterhelő. Még mindig javítani kell, sajnos, voltak bizonytalanságok, amik edzésen is kijönnek” – mondta az interjúzónában Dorina a verseny után.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.