- hirdetés -

Bár sok nehézséggel küzdött, mégis a leggyorsabb volt Kárai Tamás a Magyar Rallycross Bajnokság nyírádi futamán.

A Nyirádon megrendezett versenyen júniusi első hétvégéjén a magyarok mellett külföldi versenyzőket is láthattunk, akiknek köszönhetően még izgalmasabbnak ígérkeztek a futamok. És nem csalódtunk, a SuperCars kategóriában induló 15 pilóta igazán kitett magáért.

Már az első előfutamokban ádáz csaták alakultak ki egymás ellen, valamint az idővel is harcoltak a szereplők. A szabadedzésen megszerzett elsőség után Kárai Tomi az első előfutamot is behúzta. Mögötte a Mitsubishiket hajtó Vass Zoltán és Harsányi Zoltán következett. A második előfutam szintén hármójuk harcát hozta, csak a részeredmény változott: Harsányi, Vass, Kárai. A döntő rajtsorrendje a harmadik előfutam eredményén múlt: Kárainak mindenképpen nyerni kellett ahhoz, hogy az első helyről indulhasson. A feladat adott volt, már csak meg kellett valósítania. Teljesítette!

– Nem volt egyszerű hétvége most Nyirádon. Az előző máriapócsi versenyhez hasonlóan most is tartalék alkatrészekkel álltunk rajthoz. Minden előfutamon kínlódtunk a rajtprogrammal és emellett csak a második nap találtunk meg egy olyan hibát, ami folyamatosan hátráltatott abban, hogy magabiztosan tudjak autózni. A hátsó differenciálműben eltört egy lamella, amit cserélnünk kellett – sorolta a nehézségeket a kiváló versenyző.

Kárai Tamás száguld a győzelem felé (Fotó: Gréczi Zoltán)
Kárai Tamás száguld a győzelem felé (Fotó: Gréczi Zoltán)

A döntőre már minden szépen összeállt: sikerült elsőként elrajtolnia és az előnyét végig megőrizni.
– Nem titkolom, hogy a hazai versenyeket felkészülésnek szánjuk a nemzetközi megmérettetésekre és nagyon sok olyan alkatrészt, amit külföldön szeretnénk élesben használni, itthon tesztelünk le. Minden kilométerrel, minden módosítással a Rallycross Eb-re készülünk – mondta Tomi.

A következő versenyt június 20-21-én Németországban tartják. Ismét lesz tehát kinek szurkolnunk a világelit pilótái között, hiszen megérdemelten említhetjük velük együtt a Skoda Fabiaval versenyző, Kárai Tomit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.