- hirdetés -

Két pályázatot ad be a napokban az önkormányzat – a diákélelmezés konyhája és a Lehel utcai óvoda újulhat fel állami forrásból.

A gyermekétkeztetés feltételeit javítanák városunkban.
– Erre a célra a kormányzat összesen egymilliárd forint keretösszegű pályázatot írt ki, így segítve abban, hogy a közétkeztetésben napi szinten részt vevő több mint egymillió gyerek jobb minőségű ételt kapjon – emelte ki Elekes Lajos alpolgármester.

–  Kollégáimmal és az érintettekkel azon dolgozunk, hogy a legjobb pályázatot adjuk be – mondta Elekes, hozzátéve, ősztől kibővül az ingyenesen étkező óvodások és bölcsődések köre. Amennyiben városunk nyer – július 15-ig kiderül – megújul a diákélelmezés konyhája, a tető szigetelése, a főzőkonyha nyílászárói, a szellőzőrendszer is, bővítik és cserélik a konyhai eszközöket is – mindez bruttó 57,7 millió forintból, 14,4 millió forintos önerő mellett.

Amennyiben városunk nyer, megújul a diákélelmezés konyhája (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Amennyiben városunk nyer, megújul a diákélelmezés konyhája (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Egy másik pályázat a Lehel utcai óvodát érinti, erről szintén május 22-i ülésén döntött a testület. Sikeres pályázat esetén az épületen cserélnék a nyílászárókat, szigetelnék a padlást és a fűtést is korszerűsítenék. A közel 30 millió forintos beruházás (önerő 25%) megvalósulásával – döntés augusztusban – a Lehel ovisok kényelmesebb és energiatakarékosabb épületben tölthetnék hétköznapjaikat.
– Bár az önerő jelentős – a két pályázat esetében meghaladja a 20 millió forintot –, mégis úgy gondoljuk, hogy a gyermekek és azon belül az étkezésük előnyt élveznek, a fejlesztések pedig kigazdálkodható terhet jelentenek – emelte ki Elekes Lajos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.