- hirdetés -

Többen vállalkoztak erre szombaton, volt például bagoly, pipacs és rózsa is – a PMK koncerttermében rendezték meg az I. Orosházi Tetováló Napot.

A szervezők úgy vélik: eredményes nap van mögöttük, sokan kilátogattak rendezvényükre. I. Orosházi Tetováló Nap – ezzel a címmel rendezte meg a programot a művelődési központban május 23-án, szombaton az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, és társszervezőként a Varroda Tetováló Műhely.

A tánccsoportok bemutatója után elindult a munka, orosházi, békéscsabai, újkígyósi, dombóvári tetoválók érkeztek, és avatták be az érdeklődőket ebbe a különleges világba. Épp ez volt a szervezők célja: minél többekkel megismertetni a tetoválást: formákat, színeket, technikákat – tudtuk meg a GYIÖK alpolgármesterétől, Orbán Tamástól.
– Szerveztük tetoválás szépségversenyt és Tervezd meg a tetoválásod! címmel rajzversenyt is. Jó programot zártunk, már tervezzük a folytatást – emelte ki.

Munka közben az orosházi Kardos Róbert - tapasztalatai szerint egyre többen tervezik meg saját tetoválásukat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Munka közben az orosházi Kardos Róbert (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kardos Róbert mintegy két éve dolgozik tetoválóként Orosházán, azt mondja, egyre bátrabbak az emberek, a témákat tekintve is.
– Tapasztalataim szerint folyamatosan növekszik az érdeklődés, és már nem csak a fiatalok érkeznek. Mindenki a saját ízlésének megfelelő mintát választ, persze a tetoválók leginkább egyedi ötleteket várnak. Erre egyébként egyre több vendég vállalkozik, és nem másolt mintát szeretnének magukra varratni, így érdekesebb is a munkánk – emelte ki.

A tetoválás szó eredete egyébként a tatau polinéziai szóra nyúlik vissza, a szó Tahitiből terjedt el világszerte. A legrégebbi ismert emberi tetoválást Ötzi viselte, az 1990-es években az Alpokban talált férfimúmia, korát körülbelül 5000 évesre becsülik – írja a Wikipédia.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.