- hirdetés -

Évekkel ezelőtt lapunknak beszélt először tetoválóművészi terveiről Dajkó-Bakos Viktória. Az orosházi lány azóta nagy utat járt be, mára szenvedélyének élve készíti életre szóló alkotásait. A kezdetekről és a jövőbeli céljairól kérdeztük.

Rajzügyességére egy általános iskolai versenyen figyeltek fel. Tehetsége kibontakoztatásának következő lépcsőfokát a tetoválás jelentette. Kezdetben az ismerősein, valamint egy zselészerű műbőrön gyakorolt – írtuk meg 2019 márciusában. Az eltelt években tetoválások sorát készítette el és az egykori terveit valóra váltotta.

Az első szárnypróbálgatások

– Sokan ismerték már a rajzaimat és ahogy feltettem a közösségi oldalakra az első elkészült műveket, egyre többen elkezdtek érdeklődni afelől, lehet-e nálam tetoválásra időpontot kérni? Napról napra mindig érzek egy kis fejlődést. A régi munkáimat visszanézve pedig látható a változás.  Úgy gondolom, ebben a szakmában nagyon nehéz a szép, egyenes vonal húzása, de úgy érzem, már abban nagyon otthon érzem magam. Illetve egyre több portrét és realisztikus képet is kérnek tőlem, amiket nagyon nagy lelkesedéssel készítek mindig – mondta Viktória, hozzátéve, az egykor szintén Orosházán alkotó Kardos Róbert munkássága is nagy hatással volt rá. – Ő tanácsolta nekem, merre induljak el és mindig minden kérdésemre azonnal válaszol. Egy másik példaképem pedig Luce Grey, egy skóciai tetoválóművész. Minden nap figyelemmel követem az újabb alkotásait – tette hozzá. Megtudtuk, ő maga a linework, dotwork és realisztikus stílusban szeret dolgozni leginkább, fekete-fehér árnyalatban.

Több területen szeretne fejlődni

– A testtetoválás mellett nagyon érdekelt a sminktetoválás is, ezért Benkó Gyöngyi, egy szuper tehetséges mezőkovácsházi sminktetováló felkészítésével elvégeztem egy képzést. Most már hivatalosan is államilag elismert test- és sminktetováló lettem – emelte ki. Dajkó-Bakos Viktória kérdésünkre válaszolva elmondta, mindig a maximumra törekszik önmagával szemben. Szeretné, hogy minél szélesebb körben megismerjék és elismerjék munkásságát. Egy újabb mérföldkövet jelentene karrierjében, amennyiben egyszer szerepelhetne egy tetováló magazinban, illetve részese lehetne egy nagy hazai rendezvénynek, a Tatto Expoonak.

A család jelenti a stabilitást

– A családom az elejétől kezdve mindenben teljes mértékben támogatott. Férjhez mentem és született két pici gyerkőc is. Anyukámnak hihetetlenül hálás vagyok, mert amikor kellett, mindig vigyázott rájuk és mindenben segített annak érdekében, hogy szépen lassan vissza tudjak állni dolgozni. Természetesen a férjem anyukája is igyekezett minél többet segíteni. Most már a kisebbik lányom bölcsis, a nagyobbik pedig ovis, szerencsére mindketten nagyon szeretnek oda járni – osztotta meg velünk. Viki zárásként elmondta, jelenleg egy közös szalonban dolgozik három, a szakmájukban elismert kollégájával. Célja, hogy a jövőben egy saját szalonja lehessen.

fotók: Dajkó-Bakos Viktória gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.